Jokić najplaćeniji srpski sportista ikada do sad

Agencije
Jokić najplaćeniji srpski sportista ikada do sad

Denver - Životna želja Nikole Jokića bila je da postane džokej i da ima ergelu sa rasnim konjima o kojima bi brinuo svaki dan dok kao dječak nije ni mogao naslutiti da će jednog dana biti najplaćeniji srpski sportista svih vremena.

Ono što je već duže vrijeme bilo najavljivano, već prvog dana prelaznog roka u NBA ligi se obistinilo. Jokić će narednih pet godina biti član Denvera i za to vrijeme zaraditi 148 miliona dolara. Ugovor je već pripremljen, samo se čeka potpis centra koji je prvobitno izašao iz ruki ugovora i umjesto 1,5 miliona dolara, u narednoj sezoni će zaraditi skoro 30 puta više. Iza sebe je ostavio nekadašnjeg košarkaša Predraga Stojakovića koji je od Indijane za šestogodišnji ugovor dobio 63,2 miliona dolara do su ostali srpski košarkaši daleko iza, a na trećem mjestu je fudbaler Nemanja Matić čiji je transfer iz Čelzija u Mančester junajted koštao 45 miliona evra, dok ni najavljivani odlazak fudbalera Sergeja Milinkovića-Savića iz Lacija koji bi navodno mogao da košta približno 100 miliona evra nije blizu ovog ugovora. Poslije njih na listi je član Napolija Nikola Maksimović koji je bio na pozajmici u moskovskom Spartaku gdje je otpušten, a dolazak iz Fjorentine u Napulj koštao 29 miliona dolara.

Momak iz Sombora bio je 41. pik na draftu 2014. godine i prema vlastitom priznanju prespavao je tu noć pa je tek ujutro saznao da je izabran. Nagetsi su Jokiću dali maksimalan ugovor dok su mu prvo dozvolili da postane ograničen slobodan agent. Nagetsi su mogli da ga plate samo 1,6 miliona naredne sezone, ali su izbjegli mogućnost da on sljedećeg ljeta izabere ponudu nekog drugog tima, jer u ovom slučaju tim iz Denvera može da izjednači svaku koju dobije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana