Издат налог за хапшење Здравка Мамића

Агенције
Издат налог за хапшење Здравка Мамића

Осијек - Осјечки Жупанијски суд у сриједу је, на основу неправоснажне пресуде којом је Здравко Мамић осуђен на шест и по година затвора, дао налог за његовим хапшењем, сазнаје се у овом суду.

Након што МУП утврди на којем је граничном прелазу окривљени напустио Хрватску, јер се према постојећим подацима налази у Босни и Херцеговини, суд ће полицији дати налог за расписивање међународне потјернице, на основу које Мамић може бити ухапшен у било којој земљи изван ЕУ.

Уколико се окривљени затекне у некој чланици ЕУ, издаће се европски налог за хапшење, казао је Хини портпарол Суда Мирослав Рожац.

Након што хрватске правосудне власти распишу међународну потјерницу од власти БиХ ће зависти хоће ли га изручити будући да Мамић има двојно држављанство.

Бивши челник и садашњи савјетник НК Динама Здравко Мамић у сриједу је у Осијеку неправоснажно осуђен на шест и по година због извлачења око 116 милиона куна из тога клуба те наношење штете државном прорачуну од 12,2 милиона куна.

Према хрватским законима особе осуђене на казну затвора од пет година и више требају одмах бити притворени. Но, Мамић је из Међугорја поручио да се не враћа у Хрватску и да ће се из Херцеговине “борити” до правоснажности пресуде.

Другоптужени Зоран Мамић осуђен је на четири године и 11 мјесеци, порезник Милан Пернар осуђен на четири године и два мјесеца, а бивши Динамов директор Дамир Врбановић на три године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана