Иванишевић о Ђоковићу и Агасију: Балканца може тренирати само Балканац

Агенције
Иванишевић о Ђоковићу и Агасију: Балканца може тренирати само Балканац

Некадашњи освајач Вимблдона, хрватски тенисер Горан Иванишевић, говорио је тениским темама гдје се дотакао и Новака Ђоковића.

Горан Иванишевић, некадашњи хрватски тенисер и освајач Вимблдона 2001. године, у интервјуу за Вечерњи лист дотакао се многих спортских тема, а говорио је и о односу са Милошем Раонићем чији је он тренер, па је на питање може ли Раонић до првог мјеста или Гренд Слем титуле, рекао је:

"Изгубио је, догађа се то, у тенису не можеш увијек добијати. Што се циљева тиче, ближи је освајању Гренд Слем титуле јер поред Ђоковића и Надала тешко да може да буде број један на свијету. У Аустралији је играо добро и зрело, стигао је до четвртфинала након што је добио Зверева, али да би се освојила титула, потребно је седам мечева, а то није лако. Велики тенисери успијевају да добију и мечеве у којима нису одиграли најбоље, ту је та разлика. Видјећемо у будућности како ће се то развијати" , рекао је Иванишевић.

Такође се осврнуо на једну своју прошлу изјаву када је коментарисао ментални склоп балканских тенисера.

"Да, играча с Балкана може тренирати само тренер с Балкана јер то је посебан ментални склоп, нас треба разумијети. Видјело се то и на сарадњи Ђоковића и Агасија, знао сам да неће то дуго трајати. Тренери с Балкана веома су флексибилни и могу тренирати било кога"

На питање да ли неко може да се попне на прво мјесто поред Ђоковића, Федерера и Надала, Горан је био јасан.

"Федерер ће отићи, ако не ове, онда сиједеће године, али Ђоковића ће тешко неко прескочити. Један од кандидата је Зверев, али код њега ми нешто недостаје, не знам шта. Чилић је увијек један од кандидата, као и Циципас, свиђа ми се његова позитивна ароганција. Борна је на добром путу иако ће му ове године бити теже јер вше није изненађење и сви желе његов скалп".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана