Игор Милановић, легендарни ватерполиста: Без проблема добијамо Шпанце

Душан Репија
Игор Милановић, легендарни ватерполиста: Без проблема добијамо Шпанце

Не видим начин да нас Шпанија изненади у финалу. Они јесу добра репрезентација, уз то и домаћин Европског првенства, али ми смо, једноставно, квалитетнији и бољи.

Рекао је ово за “Глас Српске” прослављени ватерполиста Игор Милановић, који нема дилему у вези с тим да ће се Србија четврти пут заредом попети на кров Европе.

- Одиграли смо одлично полуфинале против Хрвата. Добро смо одреаговали, односно нисмо реаговали на њихове провокације. Селектор Дејан Савић их је феноменално припремио за све замке и мислим да нам после такве утакмице Шпанци не могу запретити. Наравно, уз претпоставку да све буде природно и нормално - рекао је Милановић.

ГЛАС: Утакмица против Хрватске била је врло груба, а посебно се издвојио ударац крошеом Лорена Фатовића који је завршио на бради Филипа Филиповића.

МИЛАНОВИЋ: Цео живот сам у ватерполу, али никада нисам видео ништа бруталније. Дешава нам се свима да понекад изгубимо живце у жару борбе, али оно је било невероватно. Не знам како судије нису виделе ударац шаком. Страшно.

ГЛАС: Хрвати се жале да су судије “навлачиле” на страну Србије. Како сте ви видјели меч?

МИЛАНОВИЋ: Видео сам да они нас ударају. Поставио бих контрапитање - да ли судије могу да постигну гол уместо вас када имате играча више? Да су више тренирали тај сегмент игре, можда би имали боље шансе. То је кључ њиховог пораза, а не судије и они то добро знају.

ГЛАС: Колико овако исцрпљујућа борба може да се одрази на финале, односно да ли се играчи могу опоравити за непуна два дана?

МИЛАНОВИЋ: Селектор има бољи увид у то, али исто како је било тешко нама, тако је и Шпанцима. За финале није потребна додатна мотивација, а из личног искуства знам да за злато извучете снагу из тела и коју немате.

ГЛАС: Недавно сте сјели на клупу Ваљева. С обзиром на то да је то млади клуб, да ли значи да ћете стварати нове Филиповиће, Прлаиновиће...?

МИЛАНОВИЋ: Не мислим да тренер ствара играче. Играч се рађа, а ми тренери само их усмеравамо и обликујемо. На нашу срећу, код нас се рађа више талената него другде, тако да ће бити нових ватерполо звезда не само у Ваљеву, него у целој Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана