Goran Stupar, bivši rukometaš Borca i reprezentacije Jugoslavije za “Glas Srpske”: Srbiji nedostaje lider na terenu

Siniša Kotaraš
Goran Stupar, bivši rukometaš Borca i reprezentacije Jugoslavije za “Glas Srpske”: Srbiji nedostaje lider na terenu

Berlin - Nekadašnji rukometaš Borca, Partizana i reprezentativac Jugoslavije Goran Stupar već dugo je stanovnik Berlina i, naravno, ne propušta da pogleda sve utakmice grupe A Svjetskog prvenstva, koja se igra u ovom gradu.

U društvu trenera sa kojim je osvojio Kup IHF Velimira Petkovića, te saigrača iz Partizana Siniše Pavlovića, posebno je koncentrisan na utakmice selekcije Srbije koja se nije proslavila, ali ni, bar kako sam tvrdi, razočarala. Prije sinoćnjeg meča sa Korejom, “orlovi” su igrali neriješeno sa Rusijom, a izgubili od Francuske i Brazila. Neuspjeh protiv Južnoamerikanaca posebno ga je zabolio, ali je iznio nekoliko objektivnih razloga zašto “orlovi” nemaju realne šanse za plasman dalje.

 - Prikazali su veliku borbenost i požrtvovanje, ali su imali peh da se u prvoj utakmici povrijedi Nemanja Zelenović, a u drugoj Mijajlo Marsenić. Uz sve to, ni golmani se nisu proslavili, tek je Dejan Milosavljev protiv Brazila pokazao kvalitet. Nažalost, nedostajala su i 2-3 iskusna igrača, tako da Srbija trenutno nema lidera na terenu. Sa druge strane, dobro je što ima dosta mladih igrača koji imaju energiju i potencijala, ali se sa njima mora mnogo raditi i sačekati da steknu iskustvo - tvrdi Stupar.

Uoči početka Mundijala Stupar je bio domaćin “orlovima” na večeri u svom restoranu u Berlinu.

- To mi je posebno drago. I sam sam nosio dres reprezentacije i svaki kontakt mi je drag, tako da mi je to bila i neka vrsta obaveze. Uostalom, na klupi Srbije sjede moji nekadašnji saigrači Nenad Peruničić i Nedeljko Jovanović. Bili su u restoranu koji držim zajedno sa nekadašnjim saigračem Sinišom Pavlovićem, tako da to nisam sam uradio. Vidjeli smo da su dobri momci i da se odlično druže i van terena - istakao je Stupar.

Favoriti su do sada uglavnom opravdali ulogu.

- Njemačka je podbacila remijem sa Rusijom. Francuzi su još u trećoj brzini i oni su za mene favorit za titulu. Imaju mnogo rezerve i tek očekujem da zaigraju punom snagom. Tu su još Danska, Španija i Švedska, pa i Njemačka. Ipak je ovo turnirski sistem, gdje najjače adute svi čuvaju za kraj. Hrvati su me prijatno iznenadili. Došli su podmlađeni, bez nekoliko povrijeđenih igrača, ali nastavljaju kontinuitet sjajnih igara - kaže Stupar.

Pokloni za Borac

Bez obzira na to što više ne živi u Banjaluci Stupar nije zaboravio sredinu u kojoj je ponikao. Zajedno sa još jednim bivšim rukometašem Borca Vladimirom Vranješem donio je u klub skroman poklon.

- Nije to ništa posebno, niti tu sad treba neka ideja i inicijativa. Borac je naš klub i uvijek je na prvom mjestu. Rado pomažem omladinski pogon, kao i sam klub, onoliko koliko mogu i na način na koji mogu. Ovoga puta sa Vladom, drugi put možda i sa nekim drugim bivšim saigračem i očekujem da se i ostali uključe i daju podršku - prokomentarisao je Stupar ovaj potez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana