Filip Stojković, kapiten fudbalera Crvene zvezde, za “Glas Srpske”:Liga šampiona jedino u mislima

Milan Zubović
Filip Stojković, kapiten fudbalera Crvene zvezde, za “Glas Srpske”:Liga šampiona jedino u mislima

Beograd - Poslije dvije godine fudbaleri Crvene zvezde krenuće u napad na grupnu fazu Lige šampiona.

Prvi ispit na tom putu imaće protiv Spartaksa iz Jurmale, predgrađa Rige, sutra od 18 časova u gostima. Prije dvije godine “crveno-bijeli” su stali u trećem kolu kvalifikacija kada je Ludogorec bio bolji u dvomeču, a sutrašnji meč Beograđanima dolazi nakon nepuna dva mjeseca od kada su odigrali posljednju takmičarsku utakmicu.

- Bilo je dovoljno vremena da se odmorimo. Imao sam obaveza u reprezentaciji, pa sam imao malo manje slobodnih dana, ali to sada nije bitno i sve zaboravljamo te se okrećemo ovom susretu. Malo smo umorni od priprema, mada će sve to proći kada izađemo na teren - izjavio je kapiten Crvene zvezde Filip Stojković za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, Zvezda ne bježi od uloge favorita.

- Naša očekivanja su jasna, a to je da prođemo dalje i u potpunosti prihvatamo ulogu favorita. Odlično smo se spremili, proučavamo njihovu igru i verujem da ćemo ispuniti sve zadatke koje šef (trener Vladan Milojević) postavi pred nas - rekao je Stojković.

Iza šampiona Srbije je sezona za pamćenje u kojoj su stigli do šesnaestine finala Lige Evrope, a takmičenje su započeli u prvom kolu kvalifikacija. To je malo podiglo apetite upravi i armiji navijača, dok kapiten spušta loptu na zemlju.

- Tačno je da su sada ambicije malo veće nego prošle sezone, na šta su nas obavezali dobri rezultati koje smo postigli, ali nema nikakvog posebnog pritiska. Ambicije su da uđemo u Ligu šampiona i konačno ostvarimo cilj koji su sanjale mnoge generacije pre nas. Jedva čekamo da krenu utakmice i da “Marakana” ponovo bude puna - istakao je Stojković.

Do grupne faze Lige šampiona Zvezda mora proći četiri kola kvalifikacija. Ukoliko prođu prvo kolo, u drugom će odmjeriti snage sa kiparskim Apoelom, a poraženi tim iz tog meča nastaviće takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a poraženi timovi iz trećeg kola idu direktno u drugo po jačini evropsko takmičenje.

- Naš cilj je da napadnemo Ligu šampiona i samo smo fokusirani na to. Ako ne uspemo u tome, Liga Evrope bila bi uteha, ali ne razmišljamo o njoj - kazao je Stojković.

Okosnica prošlosezonske ekipe ostala je na okupu, a otišli su Donald Mičel, Damijan le Talek, Abraham Frimpong, Luka Adžić, Uroš Račić, Luka Ilić, Damir Kahriman, dok je Dušan Anđelković završio karijeru. Na “Marakanu” su stigli Dejan Meleg, Dušan Jovančić, Zoran Popović, Lorenco Ebisilio, Nikola Stojiljković, Milan Jevtović, Miloš Degenek i Rašid Sumaila.

- Uvek se pred početak sezone postavi pitanje da li je novi tim jači od prethodnog, a to ćemo da vidimo na terenu, koji je jedino merilo. Dobar je bio onaj tim, ali je i ovaj. Pojačanja su odlična za sada i treba da daju svoj maksimum da bi sve bilo kako treba. Momci koji su stigli veliki su zvezdaši, kao što smo i mi ostali, što je veoma bitno jer znaš da će se boriti za svoj tim - naglasio je Stojković.

Drugo kolo

Revanš meč sa Spartaksom na rasporedu je 18. jula na stadionu “Rajko Mitić”. Ukoliko Zvezda prođe, prvu utakmicu drugog kola s Apoelom igraće 24. ili 25. jula pred svojim navijačima, a revanš bi bio za sedam dana na Kipru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana