Филип Стојковић, десни бек Црвене звезде, за “Глас Српске”: Неуспјех све осим побједе

Никола Лучић
Филип Стојковић, десни бек Црвене звезде, за “Глас Српске”: Неуспјех све осим побједе

Београд - Бити дио “вјечитог” дербија сан је сваког фудбалера који први пут обуче дрес Црвене звезде или Партизана, а десни бек актуелног шампиона Србије Филип Стојковић у суботу ће пети пут истрчати на терен против највећег ривала.

Популарни Жуле, као и тренер Владан Милојевић, још не зна за пораз против тима из Хумске, а у разговору за “Глас Српске” рекао је да би све осим побједе у 159. чину највеће српске фудбалске светковине био велики неуспјех без обзира на велику бодовну предност његовог тима на табели.

- Као што је то случај пред сваки дерби, и овај пут као да је неко зауставио сат, па никако да дочекамо да крене утакмица. Ко год да изађе на терен, даће све од себе да пружи максимум и помогне тиму да дође до још једне победе јер управо то желимо. Све осим тога за мене лично био би неуспех - започео је причу Стојковић.

Иако “црвено-бијели”, објективно гледано, у меч улазе с улогом фаворита, чар дербија је управо у томе што не би било први пут да екипа која је у подређеном положају на крају изађе као побједник. У првом овосезонском окршају у Хумској Партизан је био много бољи ривал и мало је недостајало да узме и сва три бода без обзира на то што је Звезда у том периоду против Ливерпула остварила једну од највећих побједа у новијој историји клуба.

- Слажем се да све ово не мора ништа да значи и да ће они имати још већи мотив да одиграју квалитетно и дођу до бодова. Дерби је дерби, и много тога ће зависити од самог почетка утакмице, расположења играча и тренутка инспирације - закључио је Стојковић.

Додатни вјетар у леђа, по навици, имаће и од навијача, који су на утакмицама против Партизана увијек посебно расположени. Са таквом атмосфером први пут сусрешће се и новајлије Немања Милуновић и Милан Гајић, који би требало да крену од првог минута, а с обзиром на искуство играња оваквих утакмица, Стојковић је рекао да је својим савјетима увијек спреман да разбије трему.

- Одлично смо их прихватили јер, поред фудбалских, поседују и људске квалитете. Краси нас одлична атмосфера, која је и заштитни знак ове генерације и све то загарантовано доноси успех. Често смо на припремама причали да су нас појачали фантастични играчи, а већ против Војводине имали смо четворицу дебитанта и то довољно говори о њиховом квалитету - изјавио је Стојковић.

Не размишља о голу

Није тајна да фудбалери који добију част да заиграју на “вјечитом” дербију маштају о постизању гола без обзира на то на којој позицији играју. Међутим, Стојковић више размишља о својим задацима у одбрани.

- Има ко да даје голове, најбитније је да победимо, а ко ће бити стрелац мање је важно. Наравно, уколико будем имао прилику за гол, трудићу се да је искористим - рекао је Стојковић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана