Ђоковића још боли пораз у Мелбурну

Глас Српске
Ђоковића још боли пораз у Мелбурну

Торонто - Најомиљенији турнир Новака Ђоковића, Аустралијан опен, покварио је јужнокорејски тинејџер Хјеон Чунг избацивши га у осмини финала у јануару, па ће српски тенисер у првом колу мастерса у Торонту сигурно имати мотив више.

Било је то велико изненађење у Мелбурну и знак да је Ђоковић далеко од онога чему стреми, али мало мање од осам мјесеци касније, уочи њиховог новог дуела, ствари су битно другачије. Звијер се поново пробудила, а српски тенисер освојио трофеј на Вимблдону, те показао да је поново онај стари. Некадашњи први тенисер свијета освојио је у јулу четврту гренд слем титулу на теренима Ол Ингланд клуба, а 13. у каријери. Од тада је одмарао, уживао са породицом и припремао се за сезону на бетону на којој је у прошлости имао много успјеха. У Канади је четири пута подизао пехар, а каже да су и остали сегменти турнира на највишем нивоу.

- Имам дивне успомене, како са терена, тако и ван њега. Организатори брину о нама играчима на најлепши могући начин, а тениска публика је изузетно страствена. После невероватног Вимблдона мотивисан сам да на највишем нивоу одиграм сезону на бетону. Унапред се радујем свим турнирима који ме очекују - рекао је Ђоковић, који ће 11. пут учествовати на Роџерс купу.

Како га прошле године није било у Канади, има прилику да добрим резултатом освоји много бодова и направи додатни корак ка врху, јер је тренутно десети играч свијета. Како Роџер Федерер неће наступити, Ђоковић је постављен за деветог носиоца, а налази се у половини жријеба са другим носиоцем Александром Зверевим, што значи да се са Реафаелом Надалом може срести тек у финалу. Занимљиво, Ђоковић ће у Торонту наступити и у конкуренцији дублова са Кевином Андерсоном, којег је побиједио у финалу Вимблдона. Њихови ривали у првом колу биће Канађани Денис Шаповалов и Феликс Оже Алиасим.

Сјајан дочек

Одличан дочек имао је Новак Ђоковић у Торонту, али и по изласку на централни терен, гдје је тренирао са Марином Чилићем. За разлику од неких других турнира широм свијета, Ђоковић је увијек имао наклоност публике у Канади, а дијелом и због чињенице да га са трибина на сваком мечу бодри много српских исељеника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана