Ђоковић спреман за коначни обрачун

Глас Српске
Ђоковић спреман за коначни обрачун

Париз - Сви навијачи Новака Ђоковића с нестрпљењем очекују његов први меч на мастерсу у Паризу, а најбољи српски тенисер одрадио је први тренинг у "Берсију" гдје ће покушати да престигне Рафаела Надала на врху АТП листе.

Српски ас у првом колу је слободан, а у другом ће, највјероватније сутра, играти против побједника дуела између Марка Чекината и квалификанта. Новак је имао довољно времена да се одмори након освојеног мастерса у Шангају, па је тако током цијеле прошле седмице тренирао у својој бази у Монте Карлу. Послије потенцијалног дуела са Чекинатом, Новакови ривали на путу ка завршници могли би да буду Стефанос Циципас, Марин Чилић и Роџер Федерер, са којим се може састати у полуфиналу. Међутим, Швајцарац неће имати нимало лако посао, јер се у његовом дијелу костура налазе играчи попут Кевина Андерсона, Кеија Нишикорија и Григора Димитрова. Када је ријеч о Надалу, он чека побједника дуела између Фернанда Вердаска и Жеремија Шардија, а на путу ка финалу могли би да му се нађу прошлогодишњи шампион Џек Сок, Ђорић и Зверев.

Како год да се заврши предстојећа сезона, сигурно је да ће 2019. година бити веома занимљива, што је нагласио и тренер Станисласа Вавринке и некадашњи други тенисер свијета Магнус Норман.

- Новак је одједном, послије пада који је имао, скоро непобједив. Роџер Федерер игра добро, Надал је имао добру сезону. Сљедеће сезоне вратиће се и Енди Мареј, млади играчи почињу да играју на високом нивоу и биће занимљиво видјети даљи раст Александра Зверева, затим Борне Ћорића и Стефаноса Циципаса. Сигуран сам да нас чека јако добра сезона - рекао је Норман.

Он је сигуран да ће се и његов ученик, Вавринка вратити у сами врх свјетског тениса, баш као Ђоковић, Надал и Федерер послије повреда.

- То што су се врхунски тенисери враћали послије повреда је веома охрабрујуће. Стан осјећа да и он то може. Видим да је веома мотивисан, и даље осјећа да може да понуди добар тенис - закључио је Норман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана