Ђоковић остао без горива – преокрет Тима у трећем колу

B92
Ђоковић остао без горива – преокрет Тима у трећем колу

Новак Ђоковић завршио је учешће на Мастерсу у Монте Карлу у трећем колу поразом од Доминика Тима послије велике борбе у три сета – 6:7 (2-7), 6:2, 6:3.

Најбољи српски тенисер није успио да понови партије из прва два кола, иако је добио први сет, пошто је у слиједећа два потпуно остао без енергије.

Био је ово седми дуел Ђоковића и Тима, а Аустријанац је смањио на 5-2 у побједама у укупном скору и обезбједио дуел са победником меча између првог фаворита Рафаела Надала и Руса Карена Хачанова.

Није дјеловало од почетка да ће српски играч играти на нивоу из прошлог сусрета, пошто је одмах претрпео брејк, а онда и дозволио противнику да дође до 5:2. Ипак, све се промјенило када је спасао три сет лопте и вратио се у игру, подсјетивши на најбоље дане.

Добио је први дио игре у тај брејку и чинило се да је све на његовој страни, али се један од кључних тренутака десио почетком другог сета.

У првом гему на Домиников сервис је пропустио брејк шансе, а онда и почео да губи енергију – за трен ока је на семафору писало 1-1 у сетовима и у посљедњем је одлучивао умор.

Недовољно физички спреман Новак посустао је баш када се меч одлучивао, у финишу претрпео брејк и доживео други узастопни пораз од Тима.

Новак може да буде задовољан наступом у ‘Кнежевини’ гдје је прекинуо серију од три узастопна пораза на старту сезоне, која је била испресецана паузама због повреде, али је јасно да мора много физички да напредује.

Слиједећи турнир који га очекује јесте Мастерс у Мадриду, који је на програм од 6. до 13. маја, за наградни фонд од 6.200.860 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана