Данас старт финала плеј-офа АБА лиге Ц.звезда-Будућност

B92
Данас старт финала плеј-офа АБА лиге Ц.звезда-Будућност

Београд - Прва утакмица финала плеј-офа АБА лиге између кошаркаша Црвене звезде и Будућности биће одиграна вечерас у 19 сати у Београду.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић уочи старта финалне серије плеј-офа изјавио је да изузетно респектује Подгоричане, али да је циљ његовог тима јасан - нова титула и Евролига.

"Данас смо ту где смо желели да будемо на почетку ове сезоне, у финалу, са предношћу домаћег терена. Који год противник да је био у финалу, то је противник који је заслужио и који заслужује респект. Утакмица са великим улогом и великим значајем јер носи Евролигу. Остао је последњи корак, изузетно тежак за било коју екипу која се налази у финалу, али наши приоритети се знају", рекао је Алимпијевић на конференцији за медије у дворани "Александар Николић".

Како је навео, екипа улази у финале са највећом дозом озбиљности и спремности.

"У последњих неколико утакмица пруĹľамо добре партије, види се додатна озбиљност и добра енергија код свих у тиму. Верујем у ове момке. Очекује нас једна тешка финална серија. Оно што ми је посебно драго, што сам видео у трећој утакмици против Морнара онолики број људи и феноменалну атмосферу. То је, дефинитивно наш ветар у леђа, играч са трибина", казао је Алимпијевић.

Звездин тренер није забринут што је Будућност добила оба меча у лигашком дијелу.

"Те утакмице су нам долазиле у моментима када смо се враћали са гостовања или велике потрошње у ЕЛ, што не умањује њихове победе, оне су на месту, са много тројки и убачених шутева. Ми ове сезоне играмо против њих у дворани "Александар Николић" први пут. Они и ми смо свесни да ту немамо поразове сезоне, то је нешто што доноси додатну енергију и самопоуздање за наше играче", закључио је Алимпијевић.

Звездин првотимац Стефан Јанковић истакао је да је екипа максимално спремна.

"Финале је финале. Ми се спремамо максимално, да одиграмо максимално, добро и борбено. Очекивања знамо, биће борбено, чврсто, како и треба када се игра финале и за трофеј. Они су јако добра екипа, очекују нас тешке утакмице, али нема шта ту много да се прича, финале је финале и знамо шта желимо", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана