Црвена звезда у финалу АБА лиге

Срна
Црвена звезда у финалу АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале АБА лиге, пошто су са 84:63 побиједили Партизан у трећем мечу полуфинала.

У одлучујућој утакмици шампион Србије је од старта кренуо са фуриозном игром и ни у једном тренутку се није постављало питање побједника.

Звезда ће у финалу регионалног такмичења играти против бољег из сусрета Цедевита - Будућност, гдје је 1-1 у серији, а мајсторица се игра у недјељу.

Партизан је одиграо веома лошу утакмицу, у једном тренутку из игре су шутирали 20 одсто из игре, а на крају су завршили на око 30 одсто. Звезда је бриљира у шуту за три поена, пошто је погодио 11 од 22.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Стартос Перпероглу са 18 поена, по 10 су постигли Човић и Добрић, Оџо је имао девет, а Берон и Симанић осам поена.

Екипу Андрее Тринкијерија предводио је Вања Маринковић са 12 поена, Пејџ је постигао девет, док су по осам имали Величковић, Загорац и Јанковић.

Партизан је утакмицу кренуо тројком Новице Величковића, међутим послије тога пет минута нису успјели да постигну кош из игре. Црвено-бијели су у том периоду направили серију 15:0 и дошли до двоцифрене предности.

Црно-бијели су до краја деонице успели да се стабилизују и на петоминутну паузу отишло се са резултатом 21:13.

Почетак друге четвртине испоставиће се као кључан дио меча. Перпероглу је у овим тренуцима играо сјајну кошарку, Партизан није могао ништа да погоди и на средини ове дионице резултат је био 34:15.

Мучење Партизана се наставило и на полувријеме се отишло са резултатом 44:28. Маринковић и Величковић су “вукли” црно-бијеле, док је Перпероглу на полувремену био без промашаја (6/6, 13 поена).

Током треће дионице нисмо видјели ништа ново на паркету. Партизан се мучио у шуту са дистанце, док је Звезда погађала колико је било потребно. Црвено-бијели су послије 30 минута игре имали +23, 64:41.

Овдје је већ све било ријешено, а Звезда је ношена сјајном подршком са трибина само повећала предност (78:43). На крају екипа Милана Томића иде у финале, а коначан резултат је 84:63.

(б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана