Чилеанци вечерас глуме Костариканце

Душан Репија
Чилеанци вечерас глуме Костариканце

Грац - Послије седам дана рада на ред је дошла и прва утакмица. Фудбалери Србије вечерас играју са Чилеом (20) у Грацу један од два контролна меча пред Мундијал.

Стручни штаб “орлова” одлучио је да изабере ривале на припремама који по начину игре подсјећају на првог и најважнијег противника Србије у Русији - Костарику (17. јун). И други ће бити сличних карактеристика (Боливија, 9. јун), а према најавама, селектор Младен Крстајић управо ће у том мечу дати прилику стандардним играчима од којих очекује највише. То неће бити случај против Чилеанаца, јер ће шансу дати фудбалерима који су током сезоне у клубовима били мање оптерећени.

- Због навијача морамо да идемо на победу. Од нас се увек траже победе, али нећу тиме да оптерећујем момке у оваквим мечевима. Вероватно неће играти Бранислав Ивановић, јер желим да га сачувам за Боливију и Костарику. Он је имао мању повреду од Матије Настасића и због тога сам се одлучио да се он нађе на коначном списку. Такође, због система у којем играмо отпали су Немања Максимовић и Мијат Гаћиновић, а предност добили Немања Радоњић и Андрија Живковић. Нијансе су одлучиле - рекао је Крстајић.

Селектор је поприлично претумбао састав у односу на онај који је изнио квалификације, јер је међу 23 играча уврстио чак њих седам који нису одиграли ни минут на путу до Русије.

  • Ако нам је важна будућност српског фудбала, не можемо да гледамо само шта ће бити сутра, већ морамо да мислимо на дужи период. Био сам јасан у објашњењу због чега имамо седам дебитаната, али и играче који су прошли квалификације и заслужено се нашли на списку за СП. Имали смо, подсетићу још једном, 35 фудбалера као први избор. Моја је одлука и одговорност кога ћу повести у Русију - рекао је Крстајић.

Марадона: Срећно, Матићу

Један од највећих фудбалера у историји Дијего Марадона обратио се путем друштвених мрежа Немањи Матићу и пожелио њему и читавој репрезентацији Србије пуно успјеха у Русији. Марадона је од Матића добио потписан дрес и то као одговор на дрес репрезентације Аргентине који је Марадона послао 29-годишњем момку са Уба.

- Свом пријатељу Матићу желим све најбоље. Он је мој велики другар, хвала много на дресу. Читавој српској селекцији желим сјајан Мундијал - навео је Марадона.

Костариканци одабрали

Селектор Костарике Оскар Рамирез објавио је коначан списак од 23 играча, а као што је очекивано, прве звијезде су Кејлор Навас, Џоел Кембел, Селсо Борхес, Марко Урења и Кристијан Гамбоа.

У обраћању медијима Рамирез је, слично Младену Крстајићу, апострофирао важност првог меча са Србијом, вјерујући да је то највећа шанса четвртфиналисте са прошлог Мундијала.

- Врло битно је да добијемо Србију, а да са Швајцарцима играмо за другу рунду. У шалама са момцима кажем да је трећа срећа и да је вријеме да побиједимо Бразил - рекао је Рамирез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана