Центар Партизана Ђорђе Гагић за “Глас Српске”: Навијачима обећавам бар један трофеј

Никола Лучић
Центар Партизана Ђорђе Гагић за “Глас Српске”: Навијачима обећавам бар један трофеј

Београд - Ђорђе Гагић, центар Партизана и један од кључних играча екипе Ненада Чанка, приличан је оптимиста уочи старта нове сезоне, те је обећао да ће “црно-бијели” у витрине донијети бар један трофеј.

Партизан ће нову сезону у АБА лиги отворити у суботу, утакмицом против Цедевите у Загребу. Актуелни освајач Купа Радивоја Кораћа у припремном периоду показао је два лица. На турнеји у Шпанији доживјели су неколико тешких пораза, да би у АБА Суперкупу у Лакташима подигли ниво игре и скупо продали кожу у полуфиналу против Будућности (87:90).

- Драго ми је што смо у Суперкупу показали боље партије и поправили утисак након нешто лошијих игара у Шпанији. Истина је и да смо имали јако тешке противнике у припремном периоду, а пошто је ту доста нових играча, потребан је одређени временски период да се уиграмо. Сигурно ћемо радити да будемо још бољи и спремнији. Почетак сезоне је иза ћошка и морамо бити на потребном нивоу како бисмо од старта показали да ћемо свима бити неугодан ривал - рекао је Гагић.

Водеће екипе АБА лиге у нову сезону улазе у доста измијењеном саставу. Црвена звезда, Будућност и Цедевита спомињу се као три најозбиљнија кандидата за наслов, а из другог плана вребају тимови попут Партизана и Игокее.

- Конкуренција је ове сезоне много јача него претходних. Партизан у ростеру има доста младих играча. Највећа снага ове екипе биће енергија и младост, сигурно нас нико неће претрчати. Најискуснији у тиму смо Новица Величковић, Банџа Си и ја, па ћемо саветима помоћи млађим саиграчима да се што брже навикну и ослободе притиска. Од ривала, Будућност ће играти Евролигу, па самим тим имају одличан тим, Црвена звезда је такође довела доста нових играча, а Цедевита променила скоро комплетну екипу и довела доброг тренера. Међутим, на свакој утакмици ићи ћемо на победу и од мене и Партизана навијачи ове сезоне могу очекивати сигурно барем један трофеј - поручио је Гагић.

“Црно-бијеле” очекује и наступ у Еврокупу, а ривали су Валенсија, Зенит, Тренто, Турк Телеком и Асвел, па је јасно какав посао очекује изабранике Ненада Чанка. Прву утакмицу играће против Трента у гостима наредне сриједе.

- Јако неугодна група, Валенсија и Зенит имају најбољи тим, али мислим да имамо своје шансе, поготово на домаћем терену. Зацртани циљ је пласман у Топ 16, а за даље ћемо видети - закључио је Гагић. 

Због брата заволио кошарку

Ђорђе Гагић, као јуниор, прво је заиграо у ФМП-у, а заслуге што је почео да игра кошарку приписује брату Милошу.

- Када се породица преселила у Београд, Милош је тренирао у ФМП-у и уз њега сам почео и ја. Био је талентованији од мене, али се повредио. Међутим, заволио сам кошарку и наставио да тренирам, што се испоставило као добра одлука - рекао је Гагић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана