Божидар Маљковић: Ђорђевић истрпио велику неправду

Данијел Радујковић
Божидар Маљковић: Ђорђевић истрпио велику неправду

Бањалука - Вијест да је Бајерн смијенио Александра Ђорђевића изненадила је цијелу кошаркашку Европу, па и легендарног стручњака Божидара Маљковића који сматра да је према селектору Србије учињена велика неправда.

Ђорђевић је у другој сезони на клупи Бавараца освојио Куп Њемачке, а одлично гурао и у првенству јер је Бајерн напустио са првог мјеста. Једини кикс, ако се то може тако назвати, био је у Еврокупу гдје је њемачки тим испао у полуфиналу од Дарушафаке. Разлог за отказ наводно је била лоша комуникација са менаџментом, али Ђорђевић је касније објавио да је смијењен због љубоморе Марка Пешића.

- Мислим да начин на који је смењен, а и моменат, нису адекватни. Нанета је неправда према једном узорном тренеру. Не може неко ко је освојио Куп, који је у задњој секунди изгубио од Дарушафаке бити човек који је близу да добије отказ. Може из неспортских разлога, али знајући Салета, колико он воли овај спорт, колико ради, какав је професионалац, то је немогуће. Немаш ниједан разлог да га смениш у тако озбиљном клубу, са озбиљним човеком као што је Ули Хенес - рекао је Маљковић.

Многи су подржали актуелног селектора Србије, а за све што је урадио за клуб навијачи Бајерна су му захвалили транспарентом на утакмици против Улма.

- Разговарао сам с њим, мало сам се шалио и рекао сам му: "Добро дошао у клуб великих тренера", јер ко није бар једном у животу смењен, није тренер. Олакшао сам му муке, дуго смо причали - додао је Маљковић.

Клупу Бајерна преузео је некадашњи тренер Црвене звезде Дејан Радоњић који је дебитовао побједом, али га очекује велики изазов. Међутим, Маљковић сматра да Радоњић већ има велико искуство у том аспекту.

- Радоњић је одлично радио у Звезди. Изненађујуће добро за човека који долази са стране. Није то неко иностранство, али београдска публика је размажена. Он се миц по миц изборио, а Звезда је играла одлично. Од клуба се често траже нереалне ствари, јер не може екипа која промени осам играча и тренера, а при томе даје шансу младима, да буде на удару критика. Заборављамо њихове проблеме, немаштину, што гурају младе играче, а при томе добијају велике клубове - додао је Маљковић.

"Црвено-бијеле" чека најважнији дио сезоне, јер ускоро почиње финална серија у АБА лиги против Будућности.

- Будућност је направила велики посао, а Звезда је стекла индивидуалну и колективну предност због јаких утакмица. Тада брусиш тренера и играче, расте кохезија и самопоуздање. Прогнозе остављам метеоролозима, а желео бих да буде добра утакмица, да се игра добра кошарка, а нека победи бољи - закључио је Маљковић.

Састанак са Додиком

Предсједник ОКС Божидар Маљковић боравио је јуче у Бањалуци на састанку са предсједником РС Милорадом Додиком, а тема су биле Зимске олимпијске игре младих (ЕЏОФ) које би требало да буду одржане у Сарајеву и Источном Сарајеву идуће године.

- Када су ме људи из Олимпијског комитета замолили да посредујем, да будем једна врста везе између Додика и њих, ја сам то прихватио, због РС, због олимпизма. Додик је са пуно разумевања све прихватио - рекао је Маљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана