Бориша Симанић, кошаркаш Црвене звезде за “Глас Српске”: Све се промијенило Томићевим доласком

Никола Лучић
Бориша Симанић, кошаркаш Црвене звезде за “Глас Српске”: Све се промијенило Томићевим доласком

Лакташи - Доласком Милана Томића на позицију тренера кошаркаша Црвене звезде крилни играч Бориша Симанић добио је минутажу на коју је чекао још док је на клупи тима са Малог Калемегдана сједио Дејан Радоњић.

Ако се гледају искључиво бројке, за просјечно двадесетак минута на паркету ове сезоне у АБА лиги Симанић постиже нешто више од 7,5 поена, док је и у Еврокупу постао битан играч у ротацији “црвено-бијелог” тима. Међутим, он је поручио да ништа важно није промијенио у свом односу према кошарци и самом тренингу, већ је доласком новог тренера коначно дочекао праву шансу. 

- Томић ми је указао прилику, дао ми је улогу и кренуло ме је, то је то. Ништа посебно нисам променио у својој игри, само сам добио минуте и улогу. Те претходне две сезоне нисам ни играо, већину сам седео на клупи, али сада се то променило. Задовољан сам сезоном, доста радим и тренирам. Користим указану шансу. Сви ми помажу на обе стране паркета, указују ми на грешке и пропусте, а ја се трудим да то сваким даном и на сваком тренингу све више упијам и будем спреман да одговорим изазову на утакмицама - рекао је Симанић. 

У односу на прошлу сезону у Звезди је дошло до бројних промјена, али су нови играчи доста брзо успјели да се уиграју, а наредни велики тест биће гостовање Валенсији у сриједу. 

- Упознавали смо се у ходу и иде нам све боље и боље. Надам се да ћемо бити у одличној форми када се будемо борили за трофеје. Имамо квалитет да победимо Валенсију. Биће тежак меч, они су као и ми прошле сезоне играли Евролигу. Типична су шпанска екипа која жели брзу кошарку, игру у транзицији и морамо да их зауставимо уколико желимо да имамо било какве шансе да уопште будемо у игри за победу - закључио је Симанић.

Он се осврнуо и на досадашњи ток сезоне, у којем је Звезда била веома успјешна, јер је обезбиједила пласман у наредну фазу Еврокупа и остварила по једну побједу и пораз, док у АБА лиги има савршен скор - 15:0.

- Имамо одличну сезону за сада. Играчи, стручни штаб и сви људи у клубу потпуно су посвећени раду и тренинзима. Најбитнија ствар је да нас заобиђу повреде. Било је приметно да нам је Мохамед Фаје недостајао у претходном периоду, али сада је ту. Вратио се и Алекса Раданов. Срећни смо што повреде Бранка Лазића, Билија Берона и Маика Цирбеса нису озбиљније природе, јер је широка ротација од великог значаја - рекао је Симанић.  

Пријао му ФМП

С обзиром на партије ове сезоне, може се рећи да је Симанићу пријала позајмица у ФМП, у којем је провео прошлу сезону. Он је 2013. године био и вицешампион Европе са јуниорском селекцијом Србије, али се никако није успијевао наметнути у тиму актуелног шампиона Кошаркашке лиге Србије, иако је неколико година апострофиран као велика нада српске кошарке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана