Bodovi se pišu i protiv braće

Glas Srpske
Bodovi se pišu i protiv braće

Podgorica - Prvi put u fudbalskoj istoriji reprezentacije Srbije i Crne Gore odigraće međusobni meč, i to u okviru trećeg kola Lige nacija, pa se večeras u Podgorici (20.45) očekuje nešto više od fudbala.

“Stadion pod Goricom” odavno je rasprodat, što znači da će izabranike Mladena Krstajića sigurno dočekati pune tribine i užarena atmosfera. Crnogorska policija dočekala je ekspediciju Srbije već na aerodromu i sprovela ih do hotela, iako je pomalo nejasno zbog čega su toliko jake mjere obezbjeđenja.

Nakon što su ostali bez Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova, “orlovi” će večeras biti lišeni pomoći i Adema Ljajića, koji je povrijedio primicač, pa se već vratio u Torino kako bi nastavio liječenje. Uzevši u obzir Krstajićev izbor na prethodna dva susreta sa Litvanijom i Rumunijom, ali i novonastale okolnosti koje se tiču povreda igrača, pretpostavlja se da će ispred Marka Dmitrovića štoperski tandem činiti Miloš Veljković i Nikola Milenković. Po bokovima bi trebali djelovati Antonio Rukavina i Milan Rodić, dok se očekuje da na poziciji zadnjih veznih budu Saša Lukić i Nemanja Maksimović. Najviše nedoumica postoji oko trojke koja bi trebalo da počne meč iza Aleksandra Mitrovića. U Viljnusu su igrali Andrija Živković, Dušan Tadić i Filip Kostić, dok su duel sa Rumunima počeli Adem Ljajić, Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić. U nekim kombinacijama spominje se i nastup Aleksandra Prijovića, uz Mitrovića, ali malo je vjerovatno da će Krstajić krenuti sa dva napadača.

Najiskusniji fudbaler Srbije Antonio Rukavina izjavio je da protiv Crne Gore očekuje više od fudbala, ali isključivo na terenu, na planu motivacije i velikog rivaliteta dvije selekcije.

- Kao i uvek, pokušavamo da budemo pozitivni, da idemo na pobedu. Uz dobre rezultate iz oba susreta možda bismo mogli polako da privodimo posao u Ligi nacija - poručio je Rukavina.

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković utakmicu protiv Srbije doživljava kao bratsku, ali želi da pobijedi.

  • Ne pridajem toliko veliku pažnju protivniku, mi smo najbitniji. Ako smo pravi, imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat - poručio je Tumbaković.

Derbi u Poljskoj

Pored utakmice Crna Gora - Srbija, najinteresantniji meč večerašnjeg programa Lige nacija biće igran u Hožovu, gdje će Poljska dočekati Portugaliju (20.45). Ostali parovi su: Izrael - Škotska, Litvanija - Rumunija, Farska ostrva - Azerbejdžan, Kosovo - Malta (20.45), Rusija - Švedska (21.45).

Liga C - grupa 4

1. Crna Gora       2        1        1        0        2:0     4       

2. Srbija    2        1        1        0        3:2     4       

3. Rumunija         2        0        2        0        2:2     2       

4. Litvanija        2        0        0        2        0:3     0       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana