Бодови се пишу и против браће

Глас Српске
Бодови се пишу и против браће

Подгорица - Први пут у фудбалској историји репрезентације Србије и Црне Горе одиграће међусобни меч, и то у оквиру трећег кола Лиге нација, па се вечерас у Подгорици (20.45) очекује нешто више од фудбала.

“Стадион под Горицом” одавно је распродат, што значи да ће изабранике Младена Крстајића сигурно дочекати пуне трибине и ужарена атмосфера. Црногорска полиција дочекала је експедицију Србије већ на аеродрому и спровела их до хотела, иако је помало нејасно због чега су толико јаке мјере обезбјеђења.

Након што су остали без Немање Матића и Александра Коларова, “орлови” ће вечерас бити лишени помоћи и Адема Љајића, који је повриједио примицач, па се већ вратио у Торино како би наставио лијечење. Узевши у обзир Крстајићев избор на претходна два сусрета са Литванијом и Румунијом, али и новонастале околности које се тичу повреда играча, претпоставља се да ће испред Марка Дмитровића штоперски тандем чинити Милош Вељковић и Никола Миленковић. По боковима би требали дјеловати Антонио Рукавина и Милан Родић, док се очекује да на позицији задњих везних буду Саша Лукић и Немања Максимовић. Највише недоумица постоји око тројке која би требало да почне меч иза Александра Митровића. У Виљнусу су играли Андрија Живковић, Душан Тадић и Филип Костић, док су дуел са Румунима почели Адем Љајић, Сергеј Милинковић-Савић и Душан Тадић. У неким комбинацијама спомиње се и наступ Александра Пријовића, уз Митровића, али мало је вјероватно да ће Крстајић кренути са два нападача.

Најискуснији фудбалер Србије Антонио Рукавина изјавио је да против Црне Горе очекује више од фудбала, али искључиво на терену, на плану мотивације и великог ривалитета двије селекције.

- Као и увек, покушавамо да будемо позитивни, да идемо на победу. Уз добре резултате из оба сусрета можда бисмо могли полако да приводимо посао у Лиги нација - поручио је Рукавина.

Селектор Црне Горе Љубиша Тумбаковић утакмицу против Србије доживљава као братску, али жели да побиједи.

  • Не придајем толико велику пажњу противнику, ми смо најбитнији. Ако смо прави, имамо велике шансе да направимо добар резултат - поручио је Тумбаковић.

Дерби у Пољској

Поред утакмице Црна Гора - Србија, најинтересантнији меч вечерашњег програма Лиге нација биће игран у Хожову, гдје ће Пољска дочекати Португалију (20.45). Остали парови су: Израел - Шкотска, Литванија - Румунија, Фарска острва - Азербејџан, Косово - Малта (20.45), Русија - Шведска (21.45).

Лига Ц - група 4

1. Црна Гора       2        1        1        0        2:0     4       

2. Србија    2        1        1        0        3:2     4       

3. Румунија         2        0        2        0        2:2     2       

4. Литванија        2        0        0        2        0:3     0       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана