ФИФА покренула поступке против Албанаца, ФСС и Крстајића

 ФИФА покренула поступке против Албанаца, ФСС и Крстајића 24.06.2018 13:39 | B92

ФИФА је објавила да је покренула поступке против репрезентативаца Швајцарске Гранита Џаке и Ђердана Шаћирија, као и селектора Србије Младена Крстајића.

У саопштењу ФИФА се наводи да је случај покренут пред Дисциплинском комисијом због начина прославе голова двојице фудбалера у утакмици против Србије. 

“Дисциплинска комисија је отворила поступке против швајцарских фудбалера Гранита Џаке и Ђердана Шаћирија, што је учињено због узнемиравања навијача и показивања политичких и увредљивих порука навијачима Србије. Отворен је и дисциплински поступак против ФСС, због увредљивих и политичких порука навијача. Такође, прелиминарна истрага је покренута и против селектора Србије због изјава после утакмице између Швајцарске и Србије”, наводи се. 

Швајцарски медији наводе да је Фудбалска асоцијација Швајцарске најавила да ФИФА неће учинити ништа, наводећи да је “све било спонтано, нормално и без проблема”. 

Уз Шаћирија и Џаку, симбол албанског двоглавог орла је показао и капитен репрезентације Швајцарске Стефан Лихштајнер, али, бар за сада, он није део истраге Дисциплинске комисије ФИФА. 

“Били смо под великим притиском, ово није лака утакмица за нас. Имамо много Албанаца у тиму, а постоји велика историја сукоба Србије и Албаније. Ово је, са менталног аспекта, била веома тешка утакмица за њих”, тим речима је капитен бранио потезе својих саиграча. 

Подсјетимо, потпредсједник ФСС Саво Милошевић и генерални секретар Савеза Јован Шурбатовић су раније потврдили да ће уложити жалбу ФИФА због тенденциозног суђења њемачког судије Феликса Бриха, али и провокација албанских фудбалера и навијача на мечу са Швајцарском у Калињинграду.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица