ПРЕДСТАВЉАМО: Владимир Трбић, кандидат Бициклистичког савеза РС: Сезона за памћење

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО: Владимир Трбић, кандидат Бициклистичког савеза РС: Сезона за памћење

Бањалука - Такмичар Самита из Бањалуке Владимир Трбић приједлог је Бициклистичког савеза Републике Српске за традиционалну акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС”.

Бициклизмом се почео бавити прије непуних десет година, а сезона на измаку била му је најуспјешнија. Побиједио је у двије трке за Премијер лигу БиХ, друмске у Тузли те брдске на Мањачи. Остварио је још неколико одличних резултата у осталим тркама, што му је на крају донијело друго мјесто у генералном пласману Премијер лиге БиХ, као и мјесто у репрезентацији БиХ.

Уједно, постао је шампион Републике Српске у брдском бициклизму, а од осталих наступа издваја се учешће на Међународној трци Гранд Фондо у Загребу на којој је, у конкуренцији преко 300 бициклиста, освојио 11. мјесто.

- Почео сам да се бавим спортом још са неких шест или седам година, тренирао сам готово све, а онда сам се пронашао у бициклизму. На почетку је то било више рекреативно, уз учешће на мањим такмичењима, а онда је, од 2016. године све прешло на један много озбиљнији и виши ниво. Први успјех сам остварио прошле године, освајањем трећег мјеста на брдском шампионату РС, што ми је дало додатни стимуланс да наставим са још бољим и озбиљнијим радом. Ове године сам направио много, а иако на њој нисам освојио неку медаљу, морам да истакнем Трку кроз Србију. Током та три дана трећина такмичара је одустала, ја сам успио да је завршим и сам себи докажем да могу да се изложим највећим напорима - каже Владимир Трбић.

Бициклизам је, иначе и индивидуални и екипни спорт, у њему је тактика веома значајна, изузетно је напоран.

  • Ако погледате међународне трке, видјећете да велике екипе у свом саставу имају тренере, масере, механичаре, тимска возила, куваре... А код нас је најчешће овако, возим трку, па онда идем на посао у другу смјену, па онда сутрадан опет на бицикл. Да не говорим о новцу који је неопходан за било какав успјех - додао је Трбић.

 

Жеља Свјетско првенство

Говорећи о плановима и амбицијама Владимир Трбић је нагласио да му је жеља да наступи на Свјетском првенству.

- Ипак, прије свега бих желио да напокон учествујем у трци “Бањалука - Београд”, те да освојим прво мјесто на крају Премијер лиге БиХ. Уједно, желио бих да одрадим што више јаких трка. Такође, надам се да бих могао да изборим учешће на једном од свјетских првенстава, друмском или брдском, свеједно - открио је Трбић своје жеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана