ПРЕДСТАВЉАМО: Василије Вујичић, кандидат Џудо савеза РС: На грудима балканско злато

Драго Гајић
ПРЕДСТАВЉАМО: Василије Вујичић, кандидат Џудо савеза РС: На грудима балканско злато

Зворник - Иако је још јуниор јер има тек 19 и по година, горостас из Зворника Василије Вујичић већ се са успјехом такмичи у сениорској конкуренцији, а потврда за то је освојена златна медаља на Балканском првенству у Македонији.

Стога није било превише дилема у Џудо савезу РС којег кандидата ће предложити за Избор десет најбољих спортиста Српске. Џудом се бави већ 12 година, а од прије шест почео је најозбиљније да схвата овај спорт и обавезе које носи.

- Имао сам четири борбе, све побјеђивао ипоном, а посебно ми је драго што сам у финалу добио већ доказаног Црногорца Јована Пековића. Сви момци у мојој категорији преко 100 килограма су много искуснији, али сам успио да изађем на крај с њима и донесем кући злато - рекао је Вујичић.

Медаља освојена у Кавадарцима му је врло драга, али је једна ипак посебна.

- Прије двије године освојио сам бронзу на првенству Европе у Финској у кадетској конкуренцији. Наш савез нема много оваквих одличја, а овај успјех ми је додатно помогао да видим да сам на правом путу. Идућа година биће једна од прекретница, јер дефинитивно прелазим из јуниорске у сениорску конкуренцију, а план је да се опробам на неколико мастерса и гренд слемова у окружењу - рекао је Вујичић.

У години на измаку већ је показао да се може носити са много искуснијим, јер је осим балканског злата освојио још неколико медаља.

- На првенству БиХ сам заузео треће мјесто, јер ме је у полуфиналу побиједио најбољи џудиста БиХ Харун Садиковић. Освојио сам два пута Европски куп, бронзу на истом такмичењу у Румунији, гдје сам поражен од шампиона свијета Геле Залишвилија, те сребро на Свјетском купу у Сарајеву - резимира Вујичић.

Како је студент прве године Факултета безбједносних наука у Бањалуци, већину тренинга обављаће у највећем граду Српске, али ће се и даље такмичити за матични Српски соко.

 

Циљ Игре у Паризу

Иако има шансу да се евентуалним добрим резултатима у 2019. години пласира на Олимпијске игре у Токију, признаје да је реалнији циљ одлазак у Париз четири године касније.

- Све је могуће уз добре тренере и много одрицања. Наш шампион Немања Мајдов је то доказао. Имам огромну вољу, спреман сам на жртвовање како бих дошао до циља. С обзиром на то да сам још врло млад, тешко је да се посложе све коцкице до Токија, али до Париза би морале - рекао је Вујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана