ПРЕДСТАВЉАМО: Милица Карановић, кандидат Теквондо асоцијације РС: Дервенћанка пета у Европи

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО: Милица Карановић, кандидат Теквондо асоцијације РС: Дервенћанка пета у Европи

Дервента - Теквондоисткиња Милица Карановић годину на измаку памтиће по петом мјесту на сениорском Европском првенству до 21 године које је одржано у Варшави.

То је био и више него довољан разлог да је Теквондо асоцијација Републике Српске другу годину заредом номинује за Избор десет најбољих спортиста РС. Да је имала мало више концентрације, донијела би и медаљу из Пољске, али је такмичарка из Летоније Јоланда Тарвида ипак била за нијансу боља.

- До те борбе савладала сам три противнице, у овој водила од почетка до посљедњих десетак секунди, али сам на тренутак изгубила концентрацију, што је ривалка искористила и добила борбу са 16:14. Свакако да ми је криво због тог детаља, али ни пето мјесто у Европи није мала ствар - рекла је Карановићева.

У категорији до 57 килограма била је најмлађа такмичарка па је овај резултат утолико већи.

- Била сам најуспјешнија такмичарка репрезентације БиХ, а кући сам се вратила са много искуства које ми је недостајало како бих донијела медаљу. Идуће године Европско првенство је у Шведској и надам се да ћу отићи бар корак даље - рекла је млада Дервенћанка.

Осим првенства у Шведској, покушаће да оствари норму за Свјетско сениорско првенство у Манчестеру, те продужити доминацију на домаћим такмичењима.

- Освојила сам првенство Републике Српске и још пет првих мјеста на турнирима у БиХ и окружењу. Посебно сам задовољна побједама на турнирима у Загребу и Зрењанин, гдје је била врло јака конкуренција. Издвојила бих и треће мјесто у Љубљани, јер сам радила са јако квалитетним ривалкама - рекла је Карановићева која је прошла све узрасне категорије репрезентације БиХ, а иако има 18 година, стандардни је члан сениорског тима.

Машта о Олимпијским играма

Као и сви спортисти, и Милица Карановић нада се да ће једног дана наступити на Олимпијским играма.

- Надам се да могу отићи, иако је дуг пут до завршнице. Потребно је, прије свега, да почнем да се такмичим на јачим турнирима, за шта је, наравно, потребно много више новца - рекла је Карановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана