ПРЕДСТАВЉАМО: Ивица Видичек, кандидат Савеза за спорт и рекреацију инвалида РС: Година за памћење

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Ивица Видичек, кандидат Савеза за спорт и рекреацију инвалида РС: Година за памћење

Бањалука - Савез за спорт и рекреацију инвалида Републике Српске као кандидата за Избор десет најбољих спортиста РС предложио је члана Стонотениског клуба инвалида Врбас из Бањалуке Ивицу Видичека.

Он је 80-одстотни ратни војни инвалид, а такмичи се у категорији К-10 (цивилна инвалидност 50%) и може се похвалити да је само у претходних 12 мјесеци освојио чак девет златних одличја, а прва два освојена су крајем прошле године на Ниш опену 2017.

- Серију успјешних резултата наставио сам и почетком јуна на Подгорица опену 2018, гдје сам био најбољи у појединачној конкуренцији и екипно са Алексејем Радукићем. У главном граду Црне Горе наступили су такмичари из шест земаља. Ипак, највредније злато је са Међународног првенства Србије Београд опен 2018, гдје сам крајем септембра у конкуренцији играча из 15 земаља поново био најбољи у појединачној конкуренцији - нагласио је Видичек.

Потом је услиједио наступ на првенству БиХ, гдје је овај 62-годишњак био без премца у појединачној конкуренцији.

- Годину сам зачинио наступом на Ниш опену 2018, гдје су наступили такмичари из осам земаља, а освојио сам два злата, појединачно и екипно са Алексејем Радукићем. Прије неколико дана био сам најбољи и Купу БиХ, а ово такмичење организовао је наш клуб - наставио је Видичек.

Истакао је да му је спорт, односно стони тенис много помогао у процесу рехабилитације и да своје огромно искуство преноси на младе.

- У СТКИ Врбас сам дошао на позив тренера Јовице Шормаза да му помогнем у раду са младима. Успут сам почео да се такмичим и за сада добро гурамо на оба поља. Наш клуб се такмичи у Првој лиги Републике Српске и по томе смо јединствени, јер смо једини у РС и БиХ који се такмиче са здравом популацијом. У првих шест мечева забиљежили смо пет побједа и само један пораз и то на старту од Перућице из Фоче - рекао је Видичек и додао да му сама номинација савеза за традиционалну манифестацију "Гласа Српске" значи много и да ће у наредним годинама мање учествовати на такмичењима, а више времена посветити раду са младима.

Сјајни резултати

Чланови Стонотениског клуба инвалида Врбас 2018. годину памтиће по сјајним резултатима. По правилу, гдје год су се такмичили, освајали су медаље, а ове године сакупили су их чак 59. Клупске витрине уљепшали су са 21 златним, 18 сребрних и 20 бронзаних одличја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана