ПРЕДСТАВЉАМО: Биљана Недић, кандидат Савеза кошарке у колицима РС: Година прожета трофејима

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Биљана Недић, кандидат Савеза кошарке у колицима РС: Година прожета трофејима

Бањалука - Чланица Кошаркашког клуба инвалида Врбас из Бањалуке Биљана Недић кандидат је Савеза кошарке у колицима.

Годину на измаку дугогодишња чланица овог успјешног колектива описује као веома успјешну јер је са саиграчима на домаћој сцени освојила све могуће трофеје, док су веома запажени били и на регионалној и међународној сцени.

- Пету годину заредом прваци смо регионалне НЛБ лиге, док смо први дио нове сезоне завршили без иједног пораза. Иза нас је много врхунских резултата, на које смо веома поносни, међу којима се истичу одличне партије на квалификационом турниру у Бањалуци, као и пето мјесто на завршном турниру Евролиге три у Бадахозу. То је највиши ниво такмичења на којем смо наступили до сада и прелиминарни дио смо завршили без пораза, а потом стигли до петог мјеста. Наш клуб се налази међу 40 најбољих екипа од 3.000, колико их има у том такмичењу, што је велика ствар за нас - изјавила је Недићева.

Највећи проблеми њој и саиграчима представљају термини у спортским дворанама.

- Сваку годину започињемо испочетка као да ништа нисмо остварили раније. Ипак, много је теже одбранити титуле него их освојити први пут, па морамо много да тренирамо, али тада настају проблеми. Наиме, немамо довољно слободних термина у дворанама, иако има оних који имају разумијевања према нама и излазе нам у сусрет. Ипак, требало би нам много више термина јер је наш спорт специфичнији у односу на остале - рекла је Недићева.

Планови за идућу годину не разликују се нимало од претходних.

- Сваку годину започињемо као да нисмо ништа освојили и јуришамо на све трофеје. Жеља и циљ нам је да идуће године одбранимо све оно што смо освојили ове. Уједно, морамо се добро спремити за квалификациони турнир Евролиге два, којем ћемо бити домаћини идућег марта, гдје ћемо тражити пролазак на завршни турнир. Ово је сада још један виши ниво и надам се подршци са трибина која би нам дала снагу да се још јаче боримо - истакла је Недићева.

 

Поносна на номинацију

За њу је част наћи се међу најбољим спортистима Српске који се боре за ласкаво признање “Гласа”.

- Драго ми је што сам међу кандидатима јер ова акција “Гласа” окупи најбоље спортисте које Српска има. Надам се да ћемо једног дана бити изједначени с осталим спортистима. Требало би да систем награђивања, вредновања и сам статус буде бар приближан ако не може бити исти. Највише нас боли што се немамо коме пожалити, некад и похвалити и све остаје у кругу породице и најближих пријатеља - казала је Недићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана