Trendovi za proljećno dekorisanje doma: Dominacija svjetlucavog bakra i danske udobnosti

Glas Srpske
Trendovi za proljećno dekorisanje doma: Dominacija svjetlucavog bakra i danske udobnosti

Proljeće je zvanično stiglo. Kako se boje napolju mijenjaju od mračno sive do savršeno sunčane i pastelne, naši enterijeri takođe zahtijevaju malo osvježenja.

 "Pajnterest" nam je dao inspiraciju da napravimo pregled najnovijih trendova za ukrašavanje enterijera, a dekoracije koje se preporučuju mogu biti prijatna promjena za unutrašnjost vašeg doma. Razmislite o modernim akrilnim akcentima, svjetlucavom bakru i danskoj udobnosti.

Bakar

Zaboravite srebrne i zlatne detalje, a stavite akcenat na bakar u svom prostoru. Interesovanje za bakar na "Pajnterestu" je trenutno veće od 90 odsto, a njegove upotrebe su raznovrsne. Glamur koji će u vaš dom unijeti bakarna vaza je nešto što zaista želite u svom domu u 2018. godini. Takođe, isprobajte bakarni namještaj ili bakarne lampe da bi vaš dom ovog proljeća bio apsolutno trendi.

Mermer

Ukoliko niste planirali da ulažete mnogo novca u enterijer, probajte mermerne tapete. Dok je sjajni mermer po čitavoj kući zaista skupa navika, mermerna pozadina samo jednog zida je stilski i neočekivani dodir, koji je takođe zanimljiv i neobičan.

Akril

Sve veće interesovanje za akrilom je razumljivo, jer je riječ o materijalu koji jednako dobro pristaje modernim, šik stolovima, kao i ozbiljnim kancelarijama i jednostavnim domovima. Ukoliko se radi o manjem prostoru, akrilni namještaj takođe može biti dobar strateški izbor, koji će vam pomoći da otvorite prostoriju.

Drvene ploče

Dodajte drvenu ploču na bilo koju površinu i uredite vaš dom u rustičnom, ali šik stilu. Interesovanje za drvene pločice povećalo se za 51 odsto na "Pajnterestu", a vidimo ih sve od kuhinja do kamina.

Udobnost

Možda jeste zaradio kritike na putu ka popularnosti, ali svijet jednostavno ne može da postigne dovoljno danskog koncepta jednostavnog življenja. Da biste se istinski vodili motom "ukrasite ugodno, živite jednostavno", napunite svoj dom svijećama (Danci su najveći potrošači svijeća na svijetu), pokrijte svoje kauče mekanim dekorativnim dekama i poredajte nekoliko svojih omiljenih knjiga na sto.

Biljke penjačice

Bujni, cvjetni uzorci ovog proljeća pojavljuju se u obliku biljaka penjačica, koje je gotovo nemoguće ubiti. Ove biljke služe za podmlađivanje vašeg doma, koje je i te kako potrebno nakon hladnih zimskih mjeseci.

Mornarskoplava boja

Skoro svi vole klasični skandinavski dizajn, ali ovog proljeća dizajneri se sklanjaju od crne i oštre bijele boje te se više okreću  mornarskim i dubokim plavim tonovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana