Трендови за прољећно декорисање дома: Доминација свјетлуцавог бакра и данске удобности

Трендови за прољећно декорисање дома: Доминација свјетлуцавог бакра и данске удобности 03.04.2018 07:53 | Глас Српске

Прољеће је званично стигло. Како се боје напољу мијењају од мрачно сиве до савршено сунчане и пастелне, наши ентеријери такође захтијевају мало освјежења.

 "Пајнтерест" нам је дао инспирацију да направимо преглед најновијих трендова за украшавање ентеријера, а декорације које се препоручују могу бити пријатна промјена за унутрашњост вашег дома. Размислите о модерним акрилним акцентима, свјетлуцавом бакру и данској удобности.

Бакар

Заборавите сребрне и златне детаље, а ставите акценат на бакар у свом простору. Интересовање за бакар на "Пајнтересту" је тренутно веће од 90 одсто, а његове употребе су разноврсне. Гламур који ће у ваш дом унијети бакарна ваза је нешто што заиста желите у свом дому у 2018. години. Такође, испробајте бакарни намјештај или бакарне лампе да би ваш дом овог прољећа био апсолутно тренди.

Мермер

Уколико нисте планирали да улажете много новца у ентеријер, пробајте мермерне тапете. Док је сјајни мермер по читавој кући заиста скупа навика, мермерна позадина само једног зида је стилски и неочекивани додир, који је такође занимљив и необичан.

Акрил

Све веће интересовање за акрилом је разумљиво, јер је ријеч о материјалу који једнако добро пристаје модерним, шик столовима, као и озбиљним канцеларијама и једноставним домовима. Уколико се ради о мањем простору, акрилни намјештај такође може бити добар стратешки избор, који ће вам помоћи да отворите просторију.

Дрвене плоче

Додајте дрвену плочу на било коју површину и уредите ваш дом у рустичном, али шик стилу. Интересовање за дрвене плочице повећало се за 51 одсто на "Пајнтересту", а видимо их све од кухиња до камина.

Удобност

Можда јесте зарадио критике на путу ка популарности, али свијет једноставно не може да постигне довољно данског концепта једноставног живљења. Да бисте се истински водили мотом "украсите угодно, живите једноставно", напуните свој дом свијећама (Данци су највећи потрошачи свијећа на свијету), покријте своје кауче меканим декоративним декама и поредајте неколико својих омиљених књига на сто.

Биљке пењачице

Бујни, цвјетни узорци овог прољећа појављују се у облику биљака пењачица, које је готово немогуће убити. Ове биљке служе за подмлађивање вашег дома, које је и те како потребно након хладних зимских мјесеци.

Морнарскоплава боја

Скоро сви воле класични скандинавски дизајн, али овог прољећа дизајнери се склањају од црне и оштре бијеле боје те се више окрећу  морнарским и дубоким плавим тоновима.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица