Останите вјерни себи и откријте луксуз у ситним детаљима

Глас Српске
Останите вјерни себи и откријте луксуз у ситним детаљима

Славна Коко Шанел била је (и остала) снажан ауторитет за моду и љепоту, стварајући историју са својим модним креацијама и иновацијама.

Њени савјети о томе како се изборити за себе и како водити живот вриједан дивљења још се радо користе као мотивација за животне промјене, показатељи женске снаге и чврстоће карактера. Њен стил може се с лакоћом примијенити и на уређење, чиме се ствара ентеријер карактеристичан за Париз и његове становнике - јединствен и елегантан. Доносимо вам седам савјета о уређењу ентеријера које би вам и сама Коко дала.

 

Останите вјерни себи

 

Што ваш дом говори о вама? Уређење дома продужетак је вашег личног стила и ваше породице па је тако важно да при избору намјештаја и украса одабирете оно што вам се заиста свиђа и имате на уму како ће се то уклопити у цјелокупни ентеријер. Купујте предмете због којих ћете се смијешити док боравите у својем простору, немојте поклекнути налету импулсивне куповине!

 

 

Расвјета је кључ доброг уређења

 

Лоше постављена расвјета може ваш неуморан рад на уређењу у трен ока покварити. Или се неће добро видјети сви предмети које сте с пажњом бирали, или ће блијештећа свјетла убити угодну атмосферу и учинити уређење оштрим и стерилним. Од малих лампи до висећих лустера, одаберите своју расвјету имајући на уму како ће изгледати у ентеријеру дању те како ће освјетљавати простор ноћу.

 

 

Рефлексије чине простор занимљивим

 

Површине које сијају, као што су огледала, металик предмети или кристални лустери, својим рефлективним дјеловањем простору додају покрет, свјетлост и дубину па ако у свој ентеријер уведете неколико таквих предмета, нећете погријешити. Огледала данас долазе у маштовитим облицима, а можете одабрати и раскошни оквир па тако унијети додатну елеганцију у свој дом.

 

 

Комбинацијом црне и бијеле не можете погријешити

 

Класика се тако зове с разлогом. Комбинација црне и бијеле примјењива је дословно у сваком ентеријеру и чини га елегантним без много труда. Ако нисте склони експериментирању, држите се ове комбинације за максималан учинак!

 

Цвјетни узорци су забавни

 

Осим свјежег цвијећа које увијек унесе живот у просторију, немојте се бојати цвјетних узорака на зидовима и намјештају. Важно је да узорак не буде претјеран, да боје буду децентне и њежне те да он не заузима превелику површину у ентеријеру како га не би загушио.

 

Луксуз се скрива у детаљима

Не морате банкротирати да бисте свој ентеријер претворили у владавину елеганције. Мали детаљи попут лијепих бочица од парфема изложених на полицама, богате текстуре тканина или украсних свијећа које ће својим свјетлом уљепшати ваше вечери само су неки од примјера како малим стварима можете учинити велике промјене.

 

Држите се једне палете боја

Одаберите три основне боје неутралне палете којих ћете се држати код великих површина у ентеријеру, а интензивне узорке и снажније боје сачувајте за детаље. Неутралност боја омогућиће вам да ентеријер изгледа усклађено и промишљено, а одабрани детаљи унијеће динамичност и животност у простор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана