Конобар Павле од бакшиша Елизабет Тејлор започео градњу викендице VIDEO

Конобар Павле од бакшиша Елизабет Тејлор започео градњу викендице VIDEO 31.10.2018 10:03 | РСЕ

Прије 46 година на Тјентишту на снимању филма "Сутјеска", Павле Милановић имао је посебан задатак - најбољи конобар бивше Југославије бринуо је о глумици и супрузи Ричарда Бартона, Елизабет Тејлор.

Задатак због којег је већина колега била љубоморна повјерен му је јер је на такмичењу у словенском Порторожу, годину дана раније, проглашен за најбољег конобара Југославије, пише Радио Слободна Европа (РСЕ).


Елизабет Тејлор није учествовала у снимању, али је пратила супруга Ричарда Бартона, британског глумца који је у филму играо Маршала Тита.

Приступ вили у којој је боравила са својих једанаестеро усвојене дјеце имао је само Павле.

"Никад нико, само ја и Маргета, главна собарица виле. Само ја и она. Пратња гарде Титове и милиције то ниси могао прићи на километар нигдје близу виле", прича он за РСЕ.

Служио је Павле и бројне државне функционере, скоро све осим Тита који је имао своје конобаре и куваре.

Ипак, четрдесетак дана са Елизабетом можда је и најдражи дио његове каријере у угоститељству.

"Али љепоте њене кугла земаљска није имала. Очи у боји, ето ти кажем", каже он.

Закорачио је у девету деценију живота и иза себе има два мождана удара, али растанка са Елизабетом Павле се сјећа и данас.

"Она се са мном загрли, пољуби, ко рођени брат или син, са мном и остави ми коверту у сако. Ја одем до тоалета и погледам коверта пуна долара", присјећа се он.

Од бакшиша из коверте започео је градњу викендице на селу. Ни данас је није завршио, јер рат је прекинуо све планове, али и једну сретну епоху у његовом животу.

"То су сретна времена била. Па не могу сретнија бити на свијету, живјело се боље, љепше и слободније, нико није питао ко је шта. Дабогда, да икад буде тако, а ја се надам, нећу ја доживјети, а мој син можда хоће", закључио је он.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица