Конобар Павле од бакшиша Елизабет Тејлор започео градњу викендице VIDEO

РСЕ
Конобар Павле од бакшиша Елизабет Тејлор започео градњу викендице VIDEO

Прије 46 година на Тјентишту на снимању филма "Сутјеска", Павле Милановић имао је посебан задатак - најбољи конобар бивше Југославије бринуо је о глумици и супрузи Ричарда Бартона, Елизабет Тејлор.

Задатак због којег је већина колега била љубоморна повјерен му је јер је на такмичењу у словенском Порторожу, годину дана раније, проглашен за најбољег конобара Југославије, пише Радио Слободна Европа (РСЕ).


Елизабет Тејлор није учествовала у снимању, али је пратила супруга Ричарда Бартона, британског глумца који је у филму играо Маршала Тита.

Приступ вили у којој је боравила са својих једанаестеро усвојене дјеце имао је само Павле.

"Никад нико, само ја и Маргета, главна собарица виле. Само ја и она. Пратња гарде Титове и милиције то ниси могао прићи на километар нигдје близу виле", прича он за РСЕ.

Служио је Павле и бројне државне функционере, скоро све осим Тита који је имао своје конобаре и куваре.

Ипак, четрдесетак дана са Елизабетом можда је и најдражи дио његове каријере у угоститељству.

"Али љепоте њене кугла земаљска није имала. Очи у боји, ето ти кажем", каже он.

Закорачио је у девету деценију живота и иза себе има два мождана удара, али растанка са Елизабетом Павле се сјећа и данас.

"Она се са мном загрли, пољуби, ко рођени брат или син, са мном и остави ми коверту у сако. Ја одем до тоалета и погледам коверта пуна долара", присјећа се он.

Од бакшиша из коверте започео је градњу викендице на селу. Ни данас је није завршио, јер рат је прекинуо све планове, али и једну сретну епоху у његовом животу.

"То су сретна времена била. Па не могу сретнија бити на свијету, живјело се боље, љепше и слободније, нико није питао ко је шта. Дабогда, да икад буде тако, а ја се надам, нећу ја доживјети, а мој син можда хоће", закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана