Како би изгледала Земља да на њој нема људи?

Како би изгледала Земља да на њој нема људи? 09.08.2018 19:32 | Агенције

На Земљи живи преко 7,6 милијарди људи, а тај број свакодневно се повећава.

 Утицај који имамо на планету најлакше ћемо схватити ако се запитамо "шта би било кад нас не би било". Тај одговор понудила је страница "What if ".

За пар секунди

Кад би сви људи одједном нестали са Земље, хаос би наступио истог трена. Авиони би падали, возови би искакали из шина, аутомобили без возача.

За сат

Након једног сата почело би замрачење широм свијета. Електране би престале да раде, пише index.hr.

Након једног дана

Слиједећег дана рачунари би аутоматски искључили погоне у нуклеарним електранама и тако би се спречила катастрофа. Свијет би остао без електричне енергије.

Након три дана

Улице би биле пуне животиња.

Након 10 дана

За десет дана попустиле би сигурносне мјере у нуклеарним електранама и покренуле би се ланчане експлозије, ослобађала би се токсична радијација широм планете. Животиње које живе у погођеним зонама би угинуле.

Стока и домаће животиње би се повукле у планине.

Након пар година

За неколико година градови какве данас познајемо почели би да личе на тематске паркове. Радијација би се рашчистила, а вегетација би почела да расте по улицама и зградама. Све би било прекривено маховином.

Након 30 година

За 30 година сателити које смо лансирали да истражују свемир вратили би се на Земљу. Куће и солитери би се урушавали.

Након 40 година

Глобално загријевање наставило би се још 40 година послије људског нестанка.

Након 60 година

За 60 година морски живот би се опоравио.

Након 150 година

Приорда би се вратила у природно стање. Лондон би постао мочвара, у Ванкуверу би се из снијега и леда издизали костури високих зграда, Лас Вегас би био пустиња.

Након 500 година

Након 500 година шуме би постале здравије него што су биле у посљедњих 10.000 година, а природа би избрисала сваки траг људског постојања.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица