Планина у БиХ која све више и више мами скијаше

Новости.рс
Планина у БиХ која све више и више мами скијаше

Заљубљеници у зимске спортове ових дана масовно посјећују планинску љепотицу. Нетакнута природа и чист ваздух Козаре привукли бројне госте.

Заљубљеници у зимске спортове ових дана посећују планинску љепотицу Козару, која је посљедњих година постала регионални скијашки центар. Нетакнута природа и чист ваздух привукли су бројне посјетиоце на ову планину. Најбројнији су скијаши из поткозарских градова и општина, због, како кажу, приступачних цена и близине скијалишта.

“Овде је предивно, када год могу, дођем ту с породицом. Живимо близу, из Приједора смо, а овде уживамо сви, деца посебно”, каже један од посјетилаца за “Новости“.

На планини Козари у функцији су три скијашке стазе, дјечја дуга око 250 метара и двије за одрасле, дужине 700 и 850 метара. Скијалиште на Козари ради сваким радним даном од 10 до 16 часова, а у ноћном термину од 18.30 до 21.30.

“Уколико не буде довољно снијега, имамо и систем за вејштачко осњежавање, као и ноћну расвијету, па скијаши могу уживати током циеле зиме. Овдје увек има посјетилаца, а највише викендом”, каже директор Националног парка “Козара”, Драган Ромчевић.

Цене ски-паса су на нивоу прошлогодишњих и крећу се од 10 до 15 КМ. Богата понуда је и у угоститељским објектима, који нуде укусну, већином домаћу храну, а попије се и која чашица домаће ракије или куваног вина. Не недостаје ни смјештајних капацитета. Има их у бунгаловима, мотелу, хотелу, а сњежној сезони, радују се сви, од скијаша, хотелијера до угоститеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана