Ова острвска земља позива туристе да јој помогу у опоравку

Агенција
Ова острвска земља позива туристе да јој помогу у опоравку

Прошло је шест мjесеци откако је ураган Марија опустошио Порторико, а једна од индустријских грана која је највише страдала у овој острвској држави јесте туризам.

Али, Порторико се не предаје. Захваљујући напорном раду локалног становништва, односно чишћењу терена, обнављању инфраструктуре и поновној изградњи хотела, туризам се у овој држави вратио (или је врло близу) оном стању у којем је био раније.


Занимљиво је да је само пар недjеља након урагана основан програм "Meaninful Travel ", путем којег су сви путници, локалци и Порториканци који живе на другим мjестима, позвани да се придруже обнови неких од најпопуларнијих природних атракција острва.

Иако је програм наишао на одличан пријем, одређени дjелови острва још чекају на опоравак.

Ипак, творци програма истичу да позив и даље важи за све добронамерне људе и наводе да то не значи да туристичка индустрија жели да игнорише оно што се догодило, већ да, упркос свему, жели да покаже своју рjешеност да све опет буде као прijе.

"Реалност је да смо доживjели један од најтрагичнијих догађаја у нашој скоријој историји, а то значи да је наш опоравак био врло исцрпљујућ. Али, живот у Порторику се полако враћа у нормалу и нашим грађанима је драго што туристичке зоне поново оживљавају и поздрављају своје посjетиоце. Порториканци су дивни домаћини", каже Карла Кампос, извршни директор Туристичке организације Порторика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана