Мајорка и Амстердам први на листама туриста

Глас Српске
Мајорка и Амстердам први на листама туриста

Иако је тек март и љето је још далеко од нас, право је вријеме да почнемо да планирамо своје предстојеће вреле одморе.

Уколико жудите за пијеском, сунцем и понекад несносним врућинама, вјерујемо да за вас љето не може стићи довољно брзо. Ипак, како бисмо вам помогли да изаберете савршено мјесто гдје ћете уживати у свему претходно поменутом, представљамо вам пет најбољих дестинација које вас свакако неће оставити равнодушним.

Од фантастичних кристално чистих вода, сунцем окупаних плажа и историјских знаменитости, дестинације с ове листе садрже понешто за свакога. Дакле, почните да планирате и немојте заборавити купаћи костим!

 

Мајорка

Ако се идеја вашег савршеног љетног одмора може описати бијелим, пјешчаним и мирним плажама, обавезно посјетите Мајорку. Ова дестинација нуди вам много више од љешкарења на плажи - од истраживања скривених пећина до античких катедрала, провођења дана у Сера де Трамутани - локацији која је под заштитом УНЕСКО-а, до посјете једног од бројних градова.

 

Амстердам

Овај град је фантастичан без обзира на годишње доба током којег ћете га посјетити. Током љета он оживљава на посебан начин, а нама даје прилику да уживамо у бројним активностима, од забава током дана и ноћи, до опуштања на урбаним плажама, истраживања града бродом или уживања у роштиљу након посјете биоскопу или позоришту. Избор је практично неограничен.

 

Берлин

Овјенчан историјом, Берлин је град који током љета добија савршену мјешавину умјетности и културе, театра и опере, гастрономије и ноћног живота. Овај град посједује неколико фантастичних базена на којима се организују љетне забаве, док је понуда савршено освјежавајућег пива невјероватна.

 

Мајами

Забаве покрај базена, аквапаркови, сурфовање, плаже и коктели - то је Мајами током љета. Од иконског Мајами Бича, преко Арт Деко дистрикта или Мале Хаване, до посјете зоолошком врту и мочварама које су пуне крокодила у “Еверглејдс” националном парку - Мајами свакоме може да понуди нешто невјероватно занимљиво. Ово је град који нуди много више од сјаја и гламура.

 

Венеција

Са својих 177 канала, преко 400 мостова и 139 цркава, Венеција се мора истраживати полако и натенане. Најбољи начин за уживање у Венецији током љета је на броду, уз откривање њених канала и лагуна. Од базилике Светог Марка, до Цезарове палате, овај град садржи бројне историјске грађевине, музеје и умјетничке галерије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана