Јахорина топ дестинација за одмор

Анита Јанковић-Речевић
Јахорина топ дестинација за одмор

Београд - Вративши олимпијски сјај планинска љепотица Јахорина поново је топ дестинација у региону и Европи, а љубитеље скијања и зимских чаролија који свој зимски одмор одлуче да проведу на овој планини очекују бројни новитети и добра забава.

 

Истакнуто је то у четвртак увече у идиличној атмосфери београдског клуба “Касина” гдје је с циљем представљања туристичких садржаја одржано традиционално “Вече Јахорине у Београду” у организацији Олимпијског центра (ОЦ) “Јахорина” и Представништва РС у Србији.

Директор ОЦ “Јахорина” Дејан Љевнаић истакао је да Јахорина у региону има најбољи однос у погледу квалитета и цијена услуга, те да су иза њих велики радови и инвестиције.

- Са поносом могу да кажем да је Јахорини враћен олимпијски сјај. Имамо 40 километара одлично уређених нових скијашких стаза и ски-путева који представљају рај за скијаше и бордере - рекао је Љевнаић.

Према његовим ријечима, ОЦ “Јахорина” зиму дочекује са комплетно изграђеним и завршеним системом за вјештачко осњежавање, те вјештачким језером на врху планине који ће бити атракција за све посјетиоце љети и зими, али и природним падом осњежавати јахоринске стазе.

- Можемо да кажемо да Јахорина више никада неће имати проблем са снегом. Нашим гостима гарантујемо 120 дана скијања јер смо изградили најновији систем за оснежавање и увезали цео ски-центар. Изградили смо и систем ветроустава, нових хиљаду паркинг места, два нова дечија полигона. Поносни смо на све што је урађено протеклу годину - рекао је Љевнаић. Он је присутне подсјетио да ће на основу споразума који је потписан у сриједу ски-пас са Јахорине важити у свим ски-центрима Словеније, изразивши задовољство што је британски часопис “Гардијан” уврстио Јахорину у топ десет ски-центара у Европи.

Свечаности у Београду присуствовао је и предсједник РС Милорад Додик који је истакао да је Јахорина сваке године све боља, те да ће они који ове сезоне посјете планину засигурно уживати, јер иако можда не буде зиме, снијега ће сигурно бити. 

- Драго ми је што сам овдје, на овој дивној промоцији наших успјеха, жеља и свега онога што нас у Српској, а поготово људе у Источном Сарајеву, највише интересује, а то је да је Јахорина “жива”, да се развија и да је посјећују туристи. Сваке године смо све бољи и бољи, што потврђују резултати - рекао је Додик.

Он је позвао све љубитеље скијања да дођу на Јахорину, истакавши да је учињено све да ова сезона буде најбоља могућа.

- Улазимо у нове инвестиције које ће то још више побољшати и позивам све који желе и имају воље да дођу на Јахорину - рекао је Додик.

Директор Туристичке организације РС Нада Јовановић оцијенила је да је уз менаџмент ОЦ за враћање старог сјаја планине заслужна и Влада Српске.

- Колико је менаџмент урадио, толико је Влада уложила енергије и новца. Сви су били на истом задатку. Јахорина је дефинитивно постала топ дестинација и вратила стари сјај - рекла је Јовановићева. 

Промоцији Јахорине у Београду присуствовао је и директор Представништва РС у Србији Млађен Цицовић, прослављени фудбалер Саво Милошевић, син генерала Ратка Младића, Дарко Младић, функционер СНСД-а Сташа Кошарац те бројне друге истакнуте личности из јавног живота, као и представници туристичких агенција и медија.

 Богат садржај

У Београду је најављено да ће на Јахорини у предстојећој зимској сезони бити организован низ пратећих догађаја.
Систем за осњежавање званично ће бити отворен 1. децембра, а “Еџит 84” постаће традиционални зимски фестивал на овој планини. Менаџмент у плану има и организацију Европског омладинског олимпијског фестивала (EYOF), али и бројних трка такмичарског, забавног и хуманитарног карактера. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана