Зворнички СДС тражи оставку руководства странке и сарадњу са СНСД-ом

Глас Српске
Зворнички СДС тражи оставку руководства странке и сарадњу са СНСД-ом

Зворник - Зворнички Градски одбор СДС-а позвао је предсједника странке Вукоту Говедарицу, генералног секретара Игора Остојића и комплетно страначко Предсједништво да поднесу оставке ради лоших изборних резултата, а своје чланство да на сједници Главног одбора гласају за разговоре о формирању власти на свим нивоима са СНСД-ом и свим српским партијама.

Предсједник Градског одбора СДС-а у Зворнику Драгомир Васић рекао је да је донесен закључак којим се Главном одбору СДС-а предлаже да на наредној сједници формира комисију за спровођење унутарстраначких избора, а за њеног предсједника именује Милана Милићевића из Теслића.

Он је рекао да је Градски одбор СДС-а Зворник предлаже Главном одбору СДС-а да уважи жалбу Костадина Васића на Говедаричину исхитрену одлуку о искључењу из странке и да она буде поништена.

"Градски одбор СДС-а у Зворнику овлашћије и обавезује своје чланове да на идућој сједници Главног одбора СДС-а гласају за разговоре о формирању власти на свим нивоима са СНСД-ом и свим српским политичким партијама које буду на тој линији ради заустављања даљих подјела унутар српског народа које су сад већ предубоке, а посебно ради заштите интереса Републике Српске на нивоу БиХ, односно на нивоу заједничких институција", рекао је Васић новинарима у паузи сједнице.

Васић је нагласио да Градски одбор СДС-а Зворник осуђује организовано довођење људи на прошлу сједницу Главног одбора СДС-а у Бањалуци, који нису чак ни чланови странке, и срамно вријеђање истакнутих функционера СДС-а, што је противно Статуту странке и озбиљно нарушава углед странке, те да за то треба неко да сноси одговорност, а то су организатори сједнице.

"Желим у име Градског одбора СДС-а Зворник, који је био у комплетном саставу, и своје лично име, да позовем чланове и све функционере СДС-а да се у наредном периоду уздрже од појединачних наступа у медијима и од доношења неких лоших индивидуалних одлука без консултација са органима странке, јер тиме се не рјешава ниједан проблем, него се наноси огромна штета СДС-у који је неопходан за очување Републике Српске", каже Васић.

Он је рекао да је Главни одбор СДС-а Зворник вечерас анализирао резултате општих избора у БиХ и врло тешко политичко стање унутар СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана