Звиздић у Берлину провоцирао по налогу Нијемаца?

Срна
Звиздић у Берлину провоцирао по налогу Нијемаца?

Београд - Њемачка и Европска унија показале су у посљедње вријеме да немају капацитета да рјешавају проблеме на Балкану, што показује и недавни балкански самит у Берлину који је у ствари објелоданио, између осталог, и ко стоји иза опструисања формирања Савјета министара у БиХ већ пуних осам мјесеци након избора, наводи се у тексту који је објавио “Спутњик”.

- Зашто на фамозни самит у Берлину канцелар Ангела Меркел није позвала легитимно изабране чланове Предсједништва БиХ, Милорада Додика, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића? Једини представник БиХ који је позван у Берлин био је предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић. Није ли управо Њемачка имала и прећутну сагласност послије одлуке привремених власти у Приштини о увођењу такси на увоз робе БиХ и Србији? - упитао је аутор текста Звонко Бошковић.

Бошковић је оцијенио да је за сву своју акцију у БиХ Њемачка одабрала Бакира Изетбеговића и СДА, преко које опструише формирање Савјета министара већ скоро пуних осам мјесеци након избора, док је за акцију у Приштини одабрала Рамуша Харадинаја, који се као и Њемачка противи промјени граница на Косову, односно Балкану.

- Улога Дениса Звиздића у Берлину сада послије самита потпуно је препозната и објелодањена. Он је, према њемачком сценарију, на неки начин био задужен за провокацију представника Србије и држање стране Рамушу Харадинају, а да ни у једном моменту није затражио укидање такси, ако не Србији, оно бар земљи коју је, по њемачком налогу, представљао у Берлину - истакао је аутор. (Срна)+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана