Звиздић: Нема закулисних договора за одустајање од НАТО-а

Агенције
Звиздић: Нема закулисних договора за одустајање од НАТО-а

Сарајево - У медијски простор Босне и Херцеговине покушава се убацити спин и засјенити права истина о НАТО интеграцијама Босне и Херцеговине у овој фази, оцјењује у интервјуу “Један” БХТ-а предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић.

Савјет министара усвојило је драфт првог Годишњег националног плана (АНП), и може бити јавно презентован и оцјењиван, али ће документ бити један од кључних елемената у преговорима будућих колација на нивоу државе - подсјећа Звиздић у интервјуу који ће бити емитиран вечерас.

Такође наводи како неко покушава да створи слику да постоје неки закулисни договори у којима се одустаје од НАТО интеграција Босне и Херцеговине и да је усвајање првог Националног плана потпуно неважан документ који неће бити дио преговора на нивоу коалиција Босне и Херцеговине.

“Дакле, моја порука, уосталом то је и став странке којој припадам, јесте да је један од базних и кључних елементала будућих коалиционих преговора документана усвајање првог Годишњег националног плана за даље интеграције Босне и Херцеговине. Они који о њему пуно причају ја бих замолио да га прочитају, да се јавно тај план презентира, да се нађе било која реченица било која мјера која може штетити интересима и активностима у Босни и Херцеговини”, поручује предсједавајући Савјета министара БиХ.

Говорећи о постројавању четничког Равногорског покрета протеклог викенда у у Вишеграду, Звиздић упозорава како се ради о беспризорном и антицивилизацијском скупу.

“Ми се нисмо, Европа и цијели свијет, 1970. године окупљали испред Варшавског гета како бисмо присуствовали окупљању припадника фашизма, који су у том гету малтретирали, мучили и убијали Јевреје. Присуствовали смо гесту Вилија Бранта, који је остао запамћен у аналима човјечанства, гесту катарзе, опроста, извињења. Умјесто да ми свједочимо таквом гесту у Вишеграду, тамо гдје је убијено више од три хиљаде Бошњака цивила, тамо гдје су људи живи спаљивани, тамо гдје су урађени ратни злочини, монструозна убиства и силовања, ми свједочимо пјесмама да ће опет Дрина, као највећа гробница Бошњака, као највећа гробница у Европи, поново тећи крвава, и онда су представници политичких партија који претендују да нас воде ка Европској унији, против осуде таквих порука и такве иконографије. То је разочаравајућа порука”, наглашава Звиздић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана