Звиздић: БиХ опредијељена за убрзање процеса интеграције

Глас Српске
Звиздић: БиХ опредијељена за убрзање процеса интеграције

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић изјавио је данас на састанку са представницима ЕУ да је БиХ опредијељена за убрзање процеса европских интеграција.

Звиздић је генералног директора Дирекције Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијана Данијелсона и извршног директора за Европу и централну Азију у Европској служби за спољне послове Томаса Мајера Хартинга упознао о економској и политичкој ситуацији у БиХ и степену реализације зацртаних циљева на путу ка ЕУ.

Он је навео да је у оквиру процеса припреме одговора на додатна питања Европске комисије у поступку припреме мишљења о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ преостала још задња фаза процедуре и да очекује да ће одговори до краја идуће седмице бити достављени Европској комисији.

“У потпуности смо посвећени европским интеграцијама. На листи наших приоритета је питање безбједности. То је основа за политички, друштвени и економски напредак и чињеница је да су и европске и НАТО интеграције базиране на владавини права и на поштивању закона”, рекао је Звиздић током састанка.

Он је додао да је БиХ опредијељена даљем јачању владавине права на свим нивоима, као и укупним реформским процесима, саопштено је из Савјета министара.

Говорећи о наставку регионалне сарадње, Звиздић је истакао да БиХ придаје велики значај унапређењу добросусједских односа, што се огледа кроз учешће БиХ у регионалним иницијативама.

Он је посебно истакао значај подршке ЕУ у управљању миграционим токовима у БиХ, додајући да је БиХ привржена заједничкој европској политици према мигрантима.

Састанку је присуствовао шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана