Žrijebanje političkih subjekata obilježili tehnički problemi

Srna
Žrijebanje političkih subjekata obilježili tehnički problemi

Sarajevo - Na predstojećim opštim izborima u oktobru SNSD će biti na glasačkom listiću pod rednim brojem 69, a SDS pod brojem 82. Današnjim žrijebanjem za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću, održanom u organizaciji Centralne izborne komisije /CIK/ BiH, određeno je da će pod rednim brojem 14 biti PDP, 30 DNS, 107 Socijalistička partija, a 110 NDP.

Ujedinjena Srpska je na glasačkom listiću označena brojem 87, SRS “Dr Vojislav Šešelj” 96, a Prva SDS 78.

Od stranaka sa sjedištem u Federaciji BiH, na glasačkom listiću HDZ BiH označen je brojem 20, SBB 35, SDA 65, SDP 92, a DF 83.

Od 132 politička subjekta koja su bila obuhvaćena žrijebanjem, 62 su političke stranke, 36 koalicije i 34 nezavisna kandidata.

U žrijebanju nije učestvovalo sedam političkih stranaka jer će na izborima da nastupe u koalicijima.

Današnje žrijebanje trajalo je dva časa i obilježili su ga tehnički problemi.

Žrijebanje je počelo elektronskim putem, ali je nakon 71 žrijebanog političkog subjekta došlo do prekida zbog tehničkih problema.

Nakon kratkotrajne pauze je nastavljeno, ali je ponovo prekinuto zbog sitih razloga nakon što su izvučena još samo dva politička subjekta.

Poslije polučasovne pauze, žrijebanje je odlukom članova CIK BiH nastavljeno ručno, a redosljed 59 preostalih političkih subjekata odlučen je izvlačenjem kluglica sa imenima stranaka, koalicija i nezavisnih kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana