Жријебање политичких субјеката обиљежили технички проблеми

Срна
Жријебање политичких субјеката обиљежили технички проблеми

Сарајево - На предстојећим општим изборима у октобру СНСД ће бити на гласачком листићу под редним бројем 69, а СДС под бројем 82. Данашњим жријебањем за утврђивање редослиједа политичких субјеката на гласачком листићу, одржаном у организацији Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ, одређено је да ће под редним бројем 14 бити ПДП, 30 ДНС, 107 Социјалистичка партија, а 110 НДП.

Уједињена Српска је на гласачком листићу означена бројем 87, СРС “Др Војислав Шешељ” 96, а Прва СДС 78.

Од странака са сједиштем у Федерацији БиХ, на гласачком листићу ХДЗ БиХ означен је бројем 20, СББ 35, СДА 65, СДП 92, а ДФ 83.

Од 132 политичка субјекта која су била обухваћена жријебањем, 62 су политичке странке, 36 коалиције и 34 независна кандидата.

У жријебању није учествовало седам политичких странака јер ће на изборима да наступе у коалицијима.

Данашње жријебање трајало је два часа и обиљежили су га технички проблеми.

Жријебање је почело електронским путем, али је након 71 жријебаног политичког субјекта дошло до прекида због техничких проблема.

Након краткотрајне паузе је настављено, али је поново прекинуто због ситих разлога након што су извучена још само два политичка субјекта.

Послије получасовне паузе, жријебање је одлуком чланова ЦИК БиХ настављено ручно, а редосљед 59 преосталих политичких субјеката одлучен је извлачењем клуглица са именима странака, коалиција и независних кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана