Због помагања обезбјеђењу Милорада Додика, полицијском комесару пријети отказ

ATV
Због помагања обезбјеђењу Милорада Додика, полицијском комесару пријети отказ

Полицијски комесар Кантона Сарајево Мевлудин Халиловић могао би да остане без посла само зато што је помогао обезбјеђењу српског члана Предсјендиштва БиХ Милорада Додика.

Независни одбор скупштине Сарајевског кантона сматра да је Халиловићева грешка била то што је помогао припадницима МУП-а Републике Српске у пратњи МИлорада Додика од стадиона у Семизовцу до Сарајева. На рад полицијског комесара било је и других примједби, али одлука да помогне колегама из МУП-а Републике Српске, била је главни повод оцјене његовог рада, показују документи у посједу АТВ-а.

 

“Независни одбор сматра да је оваквим поступањем полицијски комесар дозволио да Управа полиције противно јасним законским одредбама, а на замолбу колеге из МУП-а Републике Српске, изврши полицијску радњу праћење (пропраћење) и самовољно преузме одгововорст за евентуалне посљедице које су током “пропраћења” предсједавајућег Предсјдништва БиХ могле настати”, стоји у документима који су у посједу АТВ-а. 

То што је помогао пратњи Милорада Додика, Халиловић је Одбору описао као “услугу пријатељу” полицијском командиру МУП-а Републике Српске из Источног Сарајева, који по истој линији помажу колегама Управе полиције Кантона Сарајево. Одбор није прихватио објашњење. 

“Напријед наведеним поступањем полицијски комесар је прекршио Закон о Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ јер је истим јасно дефинисано да је организовање и порвођење физичке и техничке заштите особа и објеката органа БиХ у искључивој надлежности Дирекције”, стоји у документима који су у посједу АТВ-а. 

 

Одбор је Халиловићу посебно замјерио што је помогао пратњи Милорада Додика након цијеле драме у вези са могућношћу уласка и неуласка припадника МУП-а Републике Српске у зграду Предједништва као пратње предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана