Закон о кривичном поступку усклађен са европским стандардима

Срна
Закон о кривичном поступку усклађен са европским стандардима

Сарајево - Канцеларија специјалног представника ЕУ у БиХ уз сагласност шефова мисија земаља чланица ЕУ у БиХ поздравила је данашње усвајање измјена и допуна Закона о кривичном поступку у Представничком дому парламента БиХ, који је, како је наведено, услађен са међународним и европским стандардима.

“У вријеме када је изборна кампања у пуном замаху, Представнички дом је успио да закаже хитну сједницу и обезбиједи кворум. Све присутне странке показале су политичку зрелост и учиниле праву ствар тиме што су на данашњој сједници гласале за усвајање измјена и допуна Закона о кривичном поступку”, саопштено је из Делегације ЕУ.


У саопштењу се наводи да је усвајање овог закона изузетно важно за даљи напредак БиХ на путу ка ЕУ, те да је од суштинског значаја за могућност институција одговорних за владавину права да спроводе осјетљиве истраге и сарађују са међународним агенцијама за спровођење закона.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас је усвојио по хитном поступку Закон о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку чиме је спроведена одлука Уставног суда БиХ у вези са овим законом.

Дом народа прошле седмице усвојио је наведене законске измјене и допуне, у којима су садржани амандмани које су одвојено предложили клубови хрватских и српских делегата у Дому народа. /крај/сј/аб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана