Zahtjev Predsjedništva BiH stigao u Ministarstvo bezbjednosti 19. marta

Srna
Zahtjev Predsjedništva BiH stigao u Ministarstvo bezbjednosti 19. marta

Sarajevo - U Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu 19. marta stigao je zahtjev Predsjedništva BiH da mu u roku od tri dana bude dostavljena informacija o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH, saznaje Srna iz izvora bliskih Ministarstvu bezbjednosti.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je danas Srni da je, prema njegovim saznanjima, u ovo ministarstvo juče stigao zaključak Predsjedništva BiH, na koji će odgovoriti naredne sedmice. “Neke operacione podatke ne možemo dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, mi ćemo je dostaviti”, rekao je Mektić i dodao da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatama koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić rekao je Srni da zna da je Predsjedništvo BiH zatražilo od ovog ministarstva informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske.

Predsjedništvo BiH zatražilo je 18. marta od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu da u roku od tri dana ovoj instituciji dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH.

Ovaj zaključak donesen je na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Tužilaštvo BiH je 14. marta formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. U vezi sa tim je narednog dana saslušan Dragan Mektić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana