Вукота Говедарица пристао на састанак са СНСД-ом

ATV
Вукота Говедарица пристао на састанак са СНСД-ом

СДС ипак прихвата позив на састанак са Милорадом Додиком. Потврдио је то лидер странке, Вукота Говедарица. Дуго су се копља у СДС-у ломила око тога треба ли са СНСД-ом разговарати или не, али је Вукота Говедарица, чини се, одлучио.

И термин који је предсједник СНСД-а, Милорад Додик предложио, односно почетком идуће седмице, Говедарици, изгледа, одговара. Ипак наводи да ће о сатници дефинитвно одлучити Предсједништво странке, али истиче да је ријеч о техничком питнају.

“Желимо и отворени смо за разговоре са свим парламентарним политичким странкама из Републике Српске на државном нивоу, дакле да разговарамо, а не да преговарамо, тако да најављене разговоре ја видим у свјетлу не као преговоре, већ како да дефинишемо стратешке политике”, истакао је Вукота Говедарица, предсједник СДС-а.

Појединим СДС-овцима није баш најјасније шта је Говедарица мислио када је рекао да пристаје на разговор, али не и на преговор. У сваком случају, управо су разговори са СНСД-ом оно што је подијелило њавећу опозициону странку на два табора. Не тако мали број високих функционера је из стране чак и искључено, јер су заговарали управо оно на шта је сам Говедарица на крају пристао.

Боље икад, него никад, поручују поједини СДС-овци. Милован Бјелица каже да је добро што ће разговора ипак бити, јер је тако нешто, још прије пар мјесеци, подржала већина чланова странке.

“СДС треба да разговара и када је у питању интерес грађана Републике Српске у цјелини и очување Дејтонског мировног споразума, тако да, ми смо озбиљно приступили том позиву који је био јавни”, истакао је Милован Бјелица, потпредсједник СДС-а.

СДС ће на састанку са СНСД-ом представљати Вукота Говедарица, Милан Миличевић, Мићо Мићић, Мирко Шаровић и Дарко Бабаљ. Позив им је Милорад Додик у последњих пар мјесеци упутио неколико пута, и сваки пут поновио да би било добро када би српске странке на БХ нивоу, збго интереса Српске, наступали заједно. По свему судећи, о томе ће се причати већ у понедјељак. Позив су добили и ПДП-овци, а у тој странци су долазак потврдили јуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана