Вучић: Шест и по година борбе и рада за Србију вредело је за овакво вече

Танјуг
Вучић: Шест и по година борбе и рада за Србију вредело је за овакво вече

Шест и по година борбе и рада за Србију вредело је за овакво вече, поручио је вечерас предсједник Александар Вучић, чији је излазак на бину пред око 150.000 људи дочекан вечерас паљењем бакљи, звуцима бубњева и скандирањем "Ацо, Србине"

Шест и по година борбе и рада за Србију вриједело је за овакво вече, поручио је вечерас предсједник Александар Вучић, чији је излазак на бину пред око 150.000 људи дочекан вечерас паљењем бакљи, звуцима бубњева и скандирањем "Ацо, Србине", а он је позвао младиће који су пјешке стигли у Београд са Косова и Метохије да стану уз њега.

На вероватно највећем политичком скупу у Србији после 5. октобра, Вучић ће, како је најавио, са људима из целе Србије, дијаспоре и региона, који су дошли на скуп, подијелити визију будуће Србије.

Понијет енергијом која данас влада међу људима и на улицама Београда, као и међу окупљенима вечерас на огромном простору између улица Краља Милана и Светогорске, Теразија и доброг дијела Булевара Александра Карађорђевића, Вучић је на почетку поручио да је шест и по година борбе и рада за Србију вриједело за овакво вече.

"Да се види колико људи има у Србији који поштују рад и марљивост", објаснио је.

„Знам да никада више нећи говорити пред толиким бројем људи. Бескрајно вам хвала на овој подршци", рекао је он.

Вучић: Јединствени буквар и јединствена читанка

Хоћемо да направимо јединствени буквар и јединствену читанку за сву српску дјецу, без обзира која им је земља матична, рекао је вечерас предсједник Александар Вучић у Београду.

"Тиме се уједињујемо, а никога не угрожавамо", поручио је са великог митинга у оквиру кампање "Будућност Србије".

Како је навео, хоће да учимо од оних који су успјели да сачувају свој језик, писмо и културу, попут Нијемаца, који су прошли тешка времена, али и данас су међу најмоћнијима у свијету.

Знам, додао је, да имамо безброј националних проблема и велике притске, али, чувајући језик, писмо и културу, како су учинили Нијемци, "иако ми нисмо тако велики, мали смо бројчано,", али смо довољно поносни да смо свјесни изазова који су пред нама.

"Знам да ме нисте бирали да бисте слушали оно што волите, већ да радим оно што је најтеже, али и да би Србија живела боље, а грађани имали будућност", поручио је окупљеним грађанима.

Вучић: Србија и даље у игри за фолксваген

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да и даље постоји шанса да Фолксваген изгради фабрику у Србији.

Вучић је на скупу "Будућност Србије" рекао да је данас добио важно писмо од људи из Фолксватгена.

"Хоћу да кажем да је Србија и даље у игри и даље се такмичимо и даље се боримо", рекао је Вучић.

Он је навео да су мале шансе да велики Фолксваген дође у Србију, јер је конкуренција јака, будући да су неке земље и чланице ЕУ, "али да смо и даље у игри".

Јединство српског националног корпуса нико не може уништити

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас са скупа "Будућност Србије" да су сви Срби у региону који су дошли у Београд показали да, у ма колико држава да живимо и колико проблема да имамо, да јединство српског националног корупуса нико не може да уништи.

"Да не може ништа да нас раздвоји, јер припадамо истом народу и имамо исти језик и исту културу", нагласио је Вучић.

Захвалио је свим људима који су дошли из свих дијелова Србије, КиМ, Војводине, Шумадије, истока и југа и запада Србије, али и Србима из Републике Српске, из Црне Горе, Сјеверне Македоније, Вуковара, Книна, Кистање и других дијелова Хрватске.

"Када се нешто лоше догађа у Београду, то једнако брине и Србе у Приједору и Пљевљима, без обзира на то што живе у другим државама, а и ми бринемо када се нешто Србима дешава у Шамцу или Херцег Новом".

Поручио је да Србија поштује територијални интегритет сваке земље у региону и да никог нисмо увриједили или угрозили.

"Имамо право да се зовемо Србима, никога не угрожавајући и чувајући национални идентитет и да чувамо српски језик и да бранмо српско ћилрилично писмо", поручио је Вучић.

Каже да су грађани који су дошли у толиком броју показали вечерас колико људи поштује рад, труд и марљивост.

"Хвала, драги пријатељи, показали сте да дела цените много више од обећања, да поштујете оне који хоће пристојну Србију и модерну и успешну Србију,а да не поштујете оне који би Србји само да прете и да је руше. Вечерас за разлику од свих других, о онима који су политички противници нећу рећи ниједну реч, већ о нашој Србији и будуцности ћу говорити", навео је Вучић.

Да учимо од оних који су умели да сачувају свој народ

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да посебно жели да говори о нашој националној консолидацији и рехабилитацији и о томе како да учимо од других који су умијели да сачувају себе и свој народ.

Ријеч је о томе, каже, да, иако имамо безброј нерешених националних проблема - а један је највећи и безброј је притисака са којима се суочавамо - то је КиМ, да морамо да учимо од оних који успјели и у најтежим временима да сачувају свој народ, себе и да и данас управљају свијетом и воде Европу.

Подсјетио је да су Нијемаци 1702. основали Пруско царство, а данас је то, подсјећа, нека друга држава, додаје да је и Кафка писао на њемачком, да се у Стразбуру увијек говорило њемачки...

 

"Али, Немци су знали да, чувајући, учећи и бринући о Гетеу, Шилеру ... чувајући свој језик и псимо, своју културу, да остану јединствена нација и да поново постану снажни, моћни и најјачи у свету", каже Вучић.

Додаје да су Срби бројчано мали народ, али довољно паметан, поносан и да разуме изазове који су пред нама.

Истиче да неће вечерас да говори само о ономе што људи воле да чују.

"Знам шта је пред нама, и знам да ме нисте бирали да бисте слушали само оно што волите, већ оно што је најтеже и што се мора урадити да би Србија живела, да би вама било боље и да би Србија имала будућност", истиче Вучић.

Почело је, да се разговара не само о Меморијалном центру у Јасеновцу, који ће Србија градити са РС, већ и о јединственом српском буквару, српској читанци за сву српску дјецу, ста год да уче, гдје год да уче и која год да им је земља матична.

"Јер, тако ћемо бити ближи једни другима, тако се уједињујемо. а да никог не угрожавамо", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана