Вучић: Додик само рекао истину у очи

Агенције
Вучић: Додик само рекао истину у очи

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић критиковао је изјаве појединих опозиционих политичара да предсједнику Републике Српске Милораду Додику треба забранити улазак у Србију због његових изјава о Косову и Метохији.

- Председнику Републике Српске највећи опозициони савез да забрани улаз у Србију? Да се забрани улаз председнику Републике Српске у Србију зато што је рекао истину у очи, а још вам није рекао да сте свему томе ви допринели - истакао је Вучић, подсјећајући на погрешне одлуке претходне власти у вези са Косовом и Метохијом.

Вучић је новинарима у Београду рекао да није сагласан увијек са Додиком о сваком питању, али да постоји нека врста интерног договора да никада не иду са различитим ставовима и било каквим тешким ријечима између Србије и Српске.

Посланик Покрета за преокрет у Скупштини Србије Јанко Веселиновић затражио је да Додику буде забрањен долазак у Србију и да буде проглашен персоном нон грата.

Додик је раније рекао да мало ко размишља о томе да ли би Србија могла да поднесе да јој се врати Косово и да Албанци добију 30 одсто посланика, мјесто премијера или предсједника државе.

- Да бисте се легитимисали пред међународном заједницом морали бисте Албанцима да дате 30 одсто мјеста у парламенту, мјесто премијера, предсједника Скупштине или мјесто предсједника државе. Морали бисте да уведете њихов језик барем у парламент. Ако неко мисли да то можемо, хајде то да гурамо - рекао је Додик и додао да мисли да те спремности нема. Он сматра и да би четири општине са сјевера требало да се реинтегришу у састав Србије, да буду обезбијеђени највиши међународни стандарди за заштиту српског народа на Косову и црквене имовине, као и да се за њу тражи нека врста екстериторијалности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана