Влада разговара са дистрибутерима о појефтињењу горива

Срна
Влада разговара са дистрибутерима о појефтињењу горива

Бањалука - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да представници Владе разговарају са дистрибутерима нафте и нафтних деривата у Српској како би на њих утицали да снизе цијене горива.

"Могли сте видјети да су такву опредјељеност показали и дистрибутери у Федерацији БиХ и Српској и један договор је већ постигнут јуче", рекла је Цвијановићева и додала да није реално да свако поставља захтјеве о цијени горива.

Цвијановићева је нагласила да је задатак Владе да утврди кад и како може поступати у складу са законом, али да за све друге активности дијалог треба да се води са свима који могу да обаве посао.

"Гориво јесте скупо и никоме није мило да су цијене повећане, али, сјећате се периода прије неколико година када је та цијене горива била виша него сада, па нисмо имали овакву ситуацију и блокаде саобраћаја", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Цвијановићева је нагласила да ће бити санкционисани сви који блокирају живот грађанима, који, такође, не воле што је гориво поскупјело, али не желе ни да буду блокирани.

"Такво понашање се не може толерисати. Имали смо ружне слике претходних дана. То нису слике које желе грађани ни Бањалуке ни Републике Српске. Грађани желе да институције раде свој посао и интервенишу гдје год је могуће да би услови живота били лакши", навела је Цвијановићева.

Она је поновила да Влада интервенише тако што договара снижавање цијена, али и истакла да у овој ситуацији сви морају бити реални.

"С друге стране, нико не смије блокирати нормалан живот и функционисање ни града, ни било којег човјека само зато што је то одлучио", поручила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана