Влада очекује повлачење одлуке о отпуштању радника

Агенције
Влада очекује повлачење одлуке о отпуштању радника

Бањалука - Министар енергетике и рударства РС Петар Ђокић, министарка финансија Зора Видовић и директор Пореске управе Горан Маричић разговарали су јуче у Бањалуци са представницима “Арселор Митала” из Приједора и предсједником синдиката овог привредног друштва.

Договорено је да ће Пореска управа, заједно са ”Арселор Миталом”, у најкраћем временском периоду, у складу са законским овлашћењима и у интересу и с циљем убрзаног рјешавања отворених питања и проблема везаних за пословање овог привредног друштва, извршити анализу и примјену позитивних прописа РС који се односе на обрачун пореза.

Представници Владе изразили су очекивање да ће ова компанија повући најављену одлуку о отпуштању радника, која је веома штетна како за град Приједор, тако и за Српску у цјелини. Састанку је присуствовао и директор Рудника жељезне руде Љубија Станко Вујковић. Речено је да је Влада посветила максималну пажњу и уложила максималан напор како би убрзала рјешавање свих отворених питања и да је крајњи циљ осигурање рударских активности, производње и перспективе живота за људе, како у граду Приједору, тако и у цијелој Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана