Вишковић предложио састав нове Владе

Срна
Вишковић предложио састав нове Владе

Бањалука - Мандатар Радован Вишковић предложио је данас на сједници Народне скупштине Републике Српске у Бањалуци састав нове владе Српске, коју ће чинити министри из шест политичких партија.

Вишковић је на другој посебној сједници Народне скупштине Српске за министра финансија предложио Зору Видовић /СНСД/, за министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренку Голић /СНСД/, за министра правде Антона Касиповића /СНСД/, а за министра унутрашњих послова Драгана Лукача /СНСД/.

 

Он је за министра здравља и социјалне заштите Српске предложио Алена Шеранића /СНСД/, за министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђана Рајчевића /СНСД/, за министра за европске интеграције и међународну сарадњу Златана Клокића /СНСД/, а за министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бориса Пашалића /СНСД/.

Вишковић је за министра енергетике и рударства предложио Петра Ђокића /СП/, за министра управе и локалне самоуправе Лејлу Решић /ДНС/, а за министра саобраћаја и веза Неђу Трнинића /ДНС/.

За министра рада и борачко-инвалидске заштите Вишковић је предложио Душка Милуновића /СП/, за министра породице, омладине и спорта Соњу Давидовић /СП/, а за министра привреде и предузетништва Вјекослава Петричевића /НДП/.

Вишковић је за министра просвјете и културе предложио Наталију Тривић /Уједињена Српска/, а за министра трговине и туризма Драгицу Ковач /ДЕМОС/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана