Вишковић: Коначно формирати Савјет министара

Срна
Вишковић: Коначно формирати Савјет министара

Бањалука - Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је данас да је крајње вријеме да буде формиран Савјет министара, с циљем успостављања функцоналне БиХ.

“У сриједу, 17. фебруара, разговараће лидери СНСД-а Милорад Додик, СДА Бакир Изетбеговић и ХДЗ-а БиХ Драган Човић. Принципи СНСД-а су јасни, залажемо се да власт биде формирана, иако многи мисле да то радимо да би били у власти, што није тачно, јер нама треба функцонална БиХ”, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је оцијенио да садашња ситуација иде на штету свих грађана у БиХ.

Вишковић, који је и премијер Српске, подсјетио је да постоји велики број отворених питања у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и у Савјету министара.

“Очекујем да ускоро добијем колегу у ФБиХ и да се одмах договарамо о одређеним питањима. Имамо проблем у расподјели коефицијената ПДВ-а, затим нефункционисања жЕлектропреноса БиХж, питања која се тичу сузбијања сиве економје. Спреман сам за разговоре када будем имао саговорника, као и да имамо заједничке сједнице влада”, рекао је Вишковић.

Српска има позитивне економске показатеље

 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вившковић рекао је данас у Бањалуци да је Међународни монетарни фонд /ММФ/ навео да Српска има позитивне економске показатеље. “Република Српска 17 квартала има раст бруто домаћег производа и надам се да ће ово бити настављено. Цијеним ММФ и њихове анализе”, рекао је Вишковић новинарима. Он је истакао да Република Српска није крива што нема аранжмана са ММФ-ом. “То нам умањује економске показатље, јер су новчана средства на неком другом финансијском тржишту много скупља. Ту смо да преживимо и мимо ММФ-а”, рекао је Вишковић. Говорећи о задужењу Републике Српске, Вишковић каже да је све предвиђено планом рада. “Ништа није аларманто и драматично како се жели представити. И ове године имамо пројектовано 380 милиона КМ кредитних задужења, али ћемо вратити 488 милиона КМ. Више враћамо, него што се задужујемо и наш је план да сваке године тако буде”, рекао је Вишковић. На питање зашто није отишао у Вашингтон, Вишковић је рекао да није отишао зато што још нема визу САД. “Мислим да је свјесно опструисан мој одлазак у Њујорк и Вашингтон, јер бих био једини премијер који би се појавио из БиХ и то очито некима није била намјера”, тврди Вишковић. Он је навео да је био спреман да оде на састанак са ММФ-ом и Свјетском банком у Вашингтон, али да није претјерано тужан што није отишао. Премијер Српске очекује да ће визу добити у наредних неколико дана. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана