Večernji list: Bošnjacima u džamijama preporučeno da glasaju za Komšića

Srna
Večernji list: Bošnjacima u džamijama preporučeno da glasaju za Komšića

Sarajevo - Bošnjacima je u džamijama, na vjerskom obredu, dva dana uoči opštih izbora, usmeno preporučeno da uz bošnjačkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, treba da glasaju i za kandidata iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, piše “Večernji list” izdanje za BiH.

Izvor ovog lisata pojasnio je da su te preporuke dobijene prošlog petka isključivo u džamijama koje se nalaze u ruralnim sredinama.


“Na primjer, ako u jednom domaćinstvu postoje tri registrovana birača, preporučeno nam je da dva glasaju za Džaferovića, a jedan za Komšića”, pojasnio je izvor “Večernjeg lista”, koji nije želio da otkrije identitet zbog bojazni da bi on i njegova porodica mogli imati probleme.

Kao dokaz da vjernici islamske vjeroispovijesti bez pogovora slušaju svoje vjerske poglavare list navodi podatak da je Komšić na proteklim izborima dobio čak i više glasova od bošnjačkog kandidata Džaferovića.

Isti izvor navodi da je izbor Komšića samo jedan u nizu koraka ka ostvarenju dugoročnog plana eliminisanja legitimnih hrvatskih predstavnika s političke scene i pretvaranja FBiH u entitet bošnjačkog naroda.

List podsjeća da je samo nekoliko dana pred izbore u BiH poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izjavio da nije uredu da pripadnici jednog naroda biraju predstavnike drugog. /kraj/sj/mđ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana